Írna Kerényi Krónikájába Szanyi Tibor

2014. január 9. 17:19
A kormányt kritizáló írással jelentkezett a most induló Magyar Krónika című lap központjában Szanyi Tibor szocialista képviselő csütörtökön. Az ellenzéki politikus a Magyar Demokrata hetilap Andrássy úti székháza előtt újságíróknak azt mondta: a hírek szerint késő délután az épületben tartják a Magyar Krónika első szerkesztőségi ülését, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz.
Szanyi Tibor elmondta: úgy gondolja, hogy hazafiként neki is kötelessége csatlakozni, szellemi, politikai hozzájárulását tenni a Magyar Csapat lapjához, a Magyar Krónikához. Nyilván nagyon fontos egy ilyen lapnak a megjelentetése, főleg ha az ilyen drága. Annak idején az ilyen kemény borítójú folyóiratot Szovjetuniónak hívták, „reméljük, hogy tudják hozni azt a színvonalat a szerkesztők, amit elődeik akkor hátrahagytak” – közölte. 
 
Szanyi Tibor felolvasta írását, amelynek címe, Keresem a jót, keresem a hangot... Az írásban a kormány tevékenységét, többek között a trafik- és a földügyet, az oktatási rendszer átalakítását kritizálja, a Fideszt Lopesznek nevezve. 2010-ben sokan jónak gondolták, hogy ha Orbán Viktor kormányzásba fog, akár azon az áron is, hogy „a korábbi kommunista köpönyeget klerikálisra cserélő kerényik és bencsikek döngölik a nemzet tudatát” – tette hozzá a politikus. Szanyi Tibor az írást bevitte a szerkesztőség épületébe, majd közölte: a cikket Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata lapigazgatója vette át.
 
A Magyar Krónika megalapításának tervéről a hét elején számolt be a sajtó. A cink.hu birtokába került az a levél, amelyet Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott és Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata lapigazgatója, a Magyar Krónika leendő főszerkesztője küldött a száz felkért szerzőnek. A levél szerint a Magyar Krónika című új havi folyóirat – amely „az állam által támogatott kulturális innováció egyik eleme” – elindítását Orbán Viktor szorgalmazta, aki maga is ír majd az először várhatóan májusban megjelenő lapba.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 400 vegyes nyertese...

Szanyi cikke e lapot olyanná varázsolja, mintha papírját bizonyos célra már felhasználták volna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés