Pár szó a Magyar Krónikáról

2014. január 11. 20:34

Bencsik András
Facebook
Örömmel tudatom, hogy a Magyar Krónika folyóirat szerkesztősége biztonságban és nyugalomban elkezdte működését, a szükséges időre elkészül az első, úgynevezett próbaszám.

„Elképesztő hazugságok jelentek meg a lapom, a Magyar Demokrata Andrássy úti szerkesztőségében tartott értekezletről, ahol Orbán Viktor miniszterelnök, Boross Péter volt miniszterelnök és az utóbb megérkező Balog Zoltán miniszter jelenlétében közel száz meghívott jeles értelmiségi ismerte meg Orbán Viktor és Kerényi Imre elképzeléseit a tervezett Magyar Krónika havilapról. A lapot testvérem, Bencsik Gábor, a Demokrata lapigazgatója, az Alaptörvény díszkiadása és a Nemzeti Könyvtár példányainak szerkesztője fogja vezetni.

Tény, hogy néhány felszólaló számomra érthetetlen sértettségből, saját fontossága tudatában kifogásolta a találkozóra szóló meghívó egyes mondatait, de a továbbiakban értelmes és jó hangulatú eszmecsere folyt a leendő folyóirat lehetőségeiről és feladatairól. Számos értékes és figyelemre méltó javaslat hangzott el.

A hazugságok között a legfájdalmasabb a pestisracok.hu förmedvénye, mivel ezt tudomásom szerint az a Huth Gergely szerkeszti, akivel - eddig azt hittem - egy szellemi táborba tartozunk. Ilyeneket írnak:

»A PestiSrácok.hu-nak beszámoló jelenlévők is megerősítették a HVG.hu információját, miszerint Orbán Viktor miniszterelnök gyakorlatilag szénné égette Kerényi Imre rendezőt a Magyar Krónika alakuló szerkesztőségi ülésén... «

Ebből egy szó sem igaz. Orbán Viktor a megbeszélésen határozottan kifejezte bizalmát és elismerését Kerényi Imre iránt. Ezt a pestisracok.hu-nak nyilatkozók nyilván szerették volna hallani, de vágyuk nem vált valóra.

Egy másik hazugságözön ugyaninnen, ebből sem igaz semmi:

»Ehhez képest információink szerint Orbán Viktor az alakuló szerkesztőségi ülésen, a Magyar Demokrata székházában leszögezte a jelenlévőknek, hogy egyetlen fillér közpénzhez sem juthat a kezdeményezés, Kerényi körlevelét pedig gyerekesnek és nevetségesnek minősítette. Furcsállta azt is, hogy a hatalmas veszteséggel csődbe vitt Nagyítás című konzervatív hetilap több vezetőjének is szerepet szántak a Magyar Krónikában. Orbán azt tanácsolta, hogy a választásokig egyáltalán ne is foglalkozzanak a lap tervével. Úgy tudjuk, Kerényi megpróbálta megvédeni az ötletét, ám válaszul több meghívottól, köztük Czakó Gábor írótól, Kondor Katalin műsorvezetőtől és Zárug Péter Farkas politológustól megsemmisítő kritikát kapott. Ezt követően a meghívottak már nem is a Magyar Krónikáról, hanem aktuális közéleti kérdésekről beszélgettek tovább a miniszterelnökkel.«

Zárug Péter Farkas semmiféle kritikát nem fogalmazott meg, csupán kicsit hisztérikusan kifogásolta a meghívó rá vonatkozó passzusát. Czakó Gábor író nagyon okosan és szépen beszélt egy új folyóirat előtt álló kihívásokról. Orbán Viktor világossá tette, hogy hisz ebben a vállalkozásban. Persze, annak sikeréért meg kell dolgozni.

Örömmel tudatom, hogy a Magyar Krónika folyóirat szerkesztősége biztonságban és nyugalomban elkezdte működését, a szükséges időre elkészül az első, úgynevezett próbaszám - a rágalmazók, hazudozók és károgók őszinte bánatára, de amennyire ismerem a dolgokat - hiszen ott voltam a lap születésekor és látom a folytatást - a jószándékú emberek őszinte örömére.

A jövő heti Demokratában Bencsik Gábor részletesen beszámol főszerkesztői elképzeléseiről.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Andris??? Munkásőr újság??? Ismerős????

Ok csináljatok újságot ha akartok.
De ezzel a Kerényi stílussal csak adjátok a lovat a ballib alá.
Akik aztán csinálnak ebből egy kampány,akciót.
Minimum 20-30 ezer szavazót ezzel el is riasztottak a Fidesztől.
Szóval káros volt.
Sok ember nem szereti, ha valakiknek ennyire csapdos a nyelvük.
Ott volt a 2002-es kokárda akció.
Az közrejátszott a 2002-es vereséghez.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés