Eladás

A TV2 visszautasítja a vádakat

2014. január 18. 12:19
Sajtó–helyreigazítást kért a TV2 számos médiaszolgáltatótól Braun Róbert szocialista politikus nyilatkozata miatt. A csatorna szerint az MSZP-s szóvivő valótlanul állítja, hogy bármilyen politikai pártnak köze lenne a cég eladásához. Eközben az eladó ProSiebenSat.1 cégcsoport a tőzsdére vonult.

A TV2 visszautasítja az MTM-SBS Zrt. eladásával kapcsolatban a csatornát, Simon Zsolt vezérigazgatót és Yvonne Dederick gazdasági igazgatót a közelmúltban ért vádakat - közölte Koltay Tamás szóvivő pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint a TV2 pénteken sajtó–helyreigazítási kérelmet küldött számos médiaszolgáltatónak és szerkesztőségnek az utóbbi időszakban a sajtóban megjelent megalapozatlan állítások miatt, amelyek egyebek mellett a Braun Róbert szocialista politikus hétfői sajtótájékoztatója alapján készült cikkekben szerepeltek. A szóvivő azt írta: valótlan, hogy a TV2 eladásával a menedzsment segédkezet nyújtott egy aljas és korrupt üzlethez, valótlan az is, hogy a Fidesz választási győzelme után a TV2-höz érkező állami hirdetésekből tervezték kifizetni a vételárat.

Braun Róbert szocialista politikus – miután megvásárolta a német médiavállalat egy részvényét – hétfőn azt követelte a ProSiebenSat.1-tól, hogy álljon el a TV2 eladásától. Az MSZP-s képviselőjelölt élesen bírálta és törvénytelenséggel vádolta a cég menedzsmentjét az eladás körülményei miatt.

A TV2 szóvivője elmondta: a valóság az, hogy a ProSiebenSat.1 médiavállalat és a vevők közötti ügyletben semmilyen korrupciónak a gyanúja sem érhető tetten, az adásvételre teljesen transzparensen, valamennyi nemzetközi és magyar jogszabályi rendelkezés betartása mellett került sor. Ellentétben a Braun Róbert által elmondottakkal és így a cikkekben állítottakkal, a TV2 eladása és megvásárlása semmilyen módon nem hozható összefüggésbe bármely politikai párttal, illetve bármely politikai párt választási eredményével és a TV2-n történő bármilyen formájú állami vagy egyéb hirdetésekkel.

A ProSiebenSat.1 cégcsoport december 23-án jelentette be, hogy eladóihitel-konstrukcióban értékesítette a TV2-t is üzemeltető MTM-SBS Zrt-t a Simon Zsolt TV2 vezérigazgató és az Yvonne Dederick gazdasági igazgató tulajdonában lévő TV-HU1 Kft.-nek és a TV-CEE1 Kft.-nek.

Eközben befejezte a ProSiebenSat.1 Media AG-ban birtokolt többségi tulajdonrész értékesítését az amerikai Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P (KKR) és a brit Pemira pénzügyi befektetési alap – közölte pénteken az ügylet lebonyolításában segédkező két bank. A Bank of America és a Deutsche Bank tájékoztatása szerint a 17 százalékos részvénycsomagot 1,26 milliárd euróért értékesítették a frankfurti tőzsdén. Ennek révén a ProSiebenSat.1-csoport teljes egészében tőzsdei céggé vált, részvényeinek tőzsdén forgó hányada elérte a 100 százalékot.

A KKR és a Pemira közös közleménye szerint a 36,3 millió részvényből álló csomag értékesítése az egykori többségi tulajdonosok tevékenységét lezáró „utolsó, logikus lépés” volt. A médiacsoport 2006 óta „rendkívül jól fejlődött”, és felkészült a digitális kor növekedési lehetőségeinek kiaknázására – áll a közleményben, amely szerint „a ProSiebenSat.1 egy sikertörténet”. A társaság részvényének árfolyama az utóbbi fél évben csaknem 50 százalékkal emelkedett.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magának is mindenről ugyanaz jut az eszébe?

Sajnálom, hogy azokat a buta fiatalokat így meg lehet vezetni.
Ez már nem is oktatási kudarc. Ez borzasztó!!!
A kommunista diktatúrát megvalósító Szovjetuniónak vége volt 1992-ben.
Oroszország és a többi szovjet köztársaságok ma demokratikus államok.
Nem egy az EU tagjai.
Ez most aluliskolázat vagy agymosás????
Ha nem tetszik egy németekkel kötött szerződés akkor vörös zászlós szvasztikával tiltakoznak ellene???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés