92,9 MHz

Új frekvenciára költözik a Klubrádió

2014. február 4. 09:43

Jövő péntektől már az új, 92,9 MHz-s közösségi frekvencián lesz elérhető a Klubrádió. Három és fél éves huzavona ér véget a váltással.

A három és fél évig tartó jogi huzavona után jövő péntektől végre az új, közösségi frekvenciáján sugározhatja tovább adását a Klubrádió – írja a Népszabadság. A Klubrádió még a 2010-es választások előtt nyerte el az ingyenes, 92,9 MHz-es frekvenciát, ám az ORTT, majd az NMHH vonakodott megkötni a szerződést, és csak többszöri pereskedés után volt hajlandó elindítani a szerződéskötést.

Arató András, a Klubrádió elnök-vezérigazgatója a Népszabadságnak azt mondta: 90 százalék, hogy jövő pénteken frekvenciát váltanak. Mint elmondta az átállásnak vannak nyereségei és veszteségei is. Az mindenképpen pozitívum, hogy a jelenlegi frekvenciával szemben az újon ingyen sugározhatnak, illetve a hallgatók igényeihez tudják igazítani a műsorstruktúrát. Az eddigi 95,3 MHz-s kereskedelmi frekvencián ugyanis a műsoridő maximum 60 százaléka lehetett beszéd, a többiben zenét kellett sugározni, ez azonban nem igazán találkozott a hallgatók igényeivel. Negatívum lesz ugyanakkor, hogy az új frekvencia vételkörzete jóval kisebb, mint a jelenlegié.

A Klubrádió jövő csütörtök éjfélig érhető el a jelenlegi, 95,3 MHz-s frekvencián, péntek 0 órától viszont a 92,9 MHz-n lesz megtalálható.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/11947