Az MSZP és a csicskák

2014. február 5. 8:38
Sound Board
Célpont blog
Amit a netes sajtó ballib része Hír TV-ügyben művelt, iszonyú gáz. MSZP-csicskák ámokfutása. Tegnap csatlakozott a Népszava is, ez azért jó, mert így be van árazva a dolog.

„És most jön az, amit az egyszeri liberó újságíró, okoskodó blogger vagy MSZP-s politikus nem fog megérteni, vagy nem akar. Figyelem, szakmai magyarázat következik! A híradós kamera két csatornán rögzíti a hangot, az egyik sáv vezérhang vagy más néven hasznos hang, a másik pedig az atmoszférasáv. A hasznos hang itt jelen esetben Mesterházy hangja és mikrofonja, ezen a sávon a bekiabálás nem hallható (ezért például az ATV élő közvetítésében sem volt kivehető). Ám a helyszínen forgató tévéstábok kameráinak beépített, érzékenyebb mikrofonja (amely az atmoszférasávra rögzít) az Arénában hallható zajokat, tapsot, bekiabálásokat is felvette. Vagyis ezen a sávon hallható »Kötelet!« bekiabálás. Amikor egy híradós anyag bekerül a vágószobába, mindkét sáv külön meghallgatható. Ám adásba – nemcsak most, minden esetben – úgynevezett mixelt (kevert) hang kerül, hogy minden hallható legyen, a beszéd is és a bekiabálás is, mivel az otthoni tévékészülékeken csak egy sávon hallható hang. Ha csak Mesterházy sávját adtuk volna adásba, akkor csak az MSZP-s politikus hangját hallanánk, például a tapsot a beszéde közben nem, és csak azt látnánk, hogy a nézők összeütik a tenyerüket.

A lényeg: a blogger által bemutatott hangformán az látszik, hogy a két sáv a bevett és normális technikai eljárás szerint össze van keverve, de a hang egyáltalán nincs felerősítve. (Ismétlem, akkor a hullámforma függőleges irányba nyúlna meg, nem sűrűbb lenne, mint ebben az esetben. Erről bármelyik vágóprogrammal másodpercek alatt meg lehet győződni.) Tehát nem nyúltunk bele a felvételbe, nem manipuláltunk, nem hangosítottunk. A bemutatott ábrán jól látszik, hogy nincs szintkülönbség a két felvétel között. Sajnos műsorvezetőnk tévedett a Lapzártában, amikor erről volt szó. Ezek bonyolult technikai kérdések, amelyekhez egy műsorvezetőnek nem kell értenie, de most mindenképpen tisztáznunk kell.

Hiába nyilatkozott a Hír TV az MTI-nek, hogy nem történt manipuláció, ezt a mindig nagyon korrekt balliberális oldal figyelmen kívül hagyta. Az, hogy ilyenkor megszólítsák az érintett felet, nem gyakorlat a ballibeknél. Szívesen elmondtuk volna pedig azt is, hogy felesleges baromságokat leírni, mert a mixelt hangú tudósítás a vasárnap déli híradóban került adásba, a következő kiadásokban már csak az atmoszférasávot használtuk, épp azért, hogy elkerüljünk minden félremagyarázást és félreértést. Az MSZP-kongresszuson ugyanis a kamera mikrofonja Mesterházy hangját és a bekiabálást is rögzítette. A beszéd természetes módon, a terem akusztikája miatt, visszhangzik, hiszen a kamera mikrofonja több méterre volt Mesterházytól, de a szöveg tisztán érthető. Nyilván nem olyan minőségű, mint a vezérhang, amely az ATV közvetítésében volt hallható. Később azért csak az atmoszférasáv került adásba, mert ez adta vissza a leghitelesebben a helyszínen elhangzottakat. Ebbe a hangba nem igazán lehetett belekötni, hiszen más tévétársaságok felvételén ugyanez hallatszott, ennek ellenére az MSZP és a csicskái megpróbálták.
 
Szerencse, hogy nem egyedül mi forgattunk a helyszínen, szerencse, hogy nemcsak a mi kameránk vette fel a bekiabálást. Így be tudtuk mutatni, hogy az ATV felvételén is hallható a kötelezés, az meg, ugye, nehezen elképzelhető, hogy az ő felvételüket is mi manipuláltuk. Ezúton köszönjük, az ATV kollegiális hozzáállását.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csunáj akkor is "Börtönt!" hallott az atmoszféra sávból. Most az USA-ban javítják a hallását is..

Ezek ilyenek. Hosszú lesz még a 2 hátralévő hónap, az eredmény még mindig kétesélyes, ez is szinte eredmény 2002 árnyékában.

A jelek azt mutatták, ezen a mentalitáson már túlléptetek.
Kiderült, nem: ugyanaz a szellem hajt benneteket, mint 2006-ban, amikor felfegyverzett állatok egyenruhában, "békésen lövöldöztek" Budapest utcáin.
Illetve amikor békés, öreg járókelők támadtak példátlan brutalitással állig felfegyverzett "rendőrökre".

"...olyan aranyosak a pincsik, amikor mosaxanak."
---------------------------------------
Nem mosakszik senki, te hülye. Csupán azt a szennyet kell nap, mint nap eltakarítani, amit a ballib oldal média címen produkál.

Csunájjal tegnap még egyszer átvették a surround témát két videó és folyamatábra lecke között az usa bázison. A fasiztázás már egész jól megy.
SzektATV már fél élőben adni a szerepléseit.

Szerencsétlen lakájmédia!

Ugyanennek a HÍRTV-nek volt egy manipulálási vádja az Economisttal szemben, amikor Orbán képét színkorrektúrázták, mire a csicska TV manipulálással vádolta meg az újságot.

(részletek itt: http://index.hu/belfold/2011/0.. )

Most az eltérő kép- és hangsáv összeollózása mi ha nem manipuláció?

Ha egy informális álbaloldali szervezet eleve arra van szocializálva, hogy tagadni, hamisítani, támadni, vádaskodni mindenkor, még a lebukásuknál is, akkor ez a viselkedés ebben a konkrét ügyben sem okozhat meglepetést.

Ezek ilyenek.

A HírTV az egyetlen lehetséges ujságírói tisztességet követte. Elismerés illeti, és a nézők döntő többsége számára ez mindvégis teljesen egyértelmű is volt. Az első perctől kezdve. És senki sem remélte, hogy a tettesek belátják, elismerik gyalázatos viselkedésüket.

Miért tennék éppen most?

Ha az őszödi lebukásuk nem szivárog ki, a mai napig folytatnák a hazugáspolitikájukat, és a csicskamédiájuk teljes mellszélességgel védelmezné azt. Ahogyan tették a lebukásukig, sőt, utána is. A balliberális gazemberséget "hőstettként" kommunikákálják.

Ne legyenek illúzióink. Ezek képtelenek megváltozni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés