Robbantásra szólított fel

Külügyminisztérium: Szélsőséges és uszító az Amerikai Népszava

2014. február 6. 10:42
Az Amerikai Népszava egyik cikkében egy nevét nem közlő szerző a német megszállás tervezett emlékművének felrobbantására szólított fel. A Külügyminisztérium szerint ez uszító megnyilvánulás, ezért a budapesti amerikai nagykövetségen keresztül azt kérték az amerikai hatóságoktól, tegyék meg a szükséges lépéseket. A lap szerint a minisztérium tévesen értelmezi a helyzetet.

A külügyi tárca aggályát fejezte ki a budapesti amerikai nagykövetségnek az Amerikai Népszava egy cikke miatt, amely a Külügyminisztérium véleménye szerint szélsőséges és bűncselekményre uszító. A tárca azt kérte a nagykövetségtől, tegyék meg ez ügyben a saját joguknak megfelelő lépéseket, miután a portál az Egyesült Államokban van bejegyezve. „Ahogy a Kuruc.info esetében is jelezni szoktuk véleményünket, úgy most az – egyébként valódi befolyással és számottevő olvasótáborral nem bíró – Amerikai Népszava cikke alapján is megtettük ezt” – olvasható a minisztérium levelében.

Válaszul az Amerikai Népszava közleményt adott ki, melyben leszögezik: 123 éves, magyar nyelven megjelenő amerikai újságról van szó, nem az „Egyesült Államokban van bejegyezve”, ahogyan a Külügyminisztérium által példaként említett Kuruc.info, „amelyet Magyarországon szerkesztenek, a magyar hatóságok tétlenségének köszönhetően működhet, és csak azért jegyezték be Amerikában, hogy kikerüljék a magyar törvényeket”.

Az Amerikai Népszavához Magyarországnak semmi köze nincs, és soha nem is volt. Ez az újság mindig Amerikában működött. Nem vonatkoznak rá a magyar törvények. Ez a magyar nyelvű amerikaiak lapja” - olvasható a lap kiadójának állásfoglalásában. Azt írják: az Amerikai Népszava visszautasítja, hogy Magyarország Külügyminisztériuma beavatkozzon egy amerikai újság életébe „és csendőrszerepet játsszon a világ magyar nyelvű sajtójában a Magyarországra vonatkozó híradásokat és véleményeket illetően”.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bartus bomlott elméjű.
A felrobbantandó szobor pedig nem Amerikában, hanem Magyarországon nemlesz

Kíváncsiságból beleolvastam: valóban a kuruc infó szintje. Partanoid, önkritikátlan propagandakiadvány.

"És akkor jön a Tenkes kapitánya (a jobbik) és oda csap ahova kőll." És egyből társadalmi béke lesz. Mert erről híres ez a párt ugye? Élén a "békés" Novák Előddel! Te hiszed is amit írsz?

ejha, nincs más dolga a Külügynek látom :D

végülis diplomáciából kiemelkedő szerepet tölt be :D

Válaszok:
Sulammit | 2014. március 1. 11:28

Ha minket kritizálnak, akkor a demokráciát féltik tőlunk, vagyis a demokrácia nevében teszik, ha mi tesszuk ugyan ezt akkor a saját demokráciájukat védik, színtén tőlunk.
"Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek!"
Ezt látjuk, nap, mint nap! Ők bármilyen hazugsággal uszítanak a kormánnyal szemben, az nekik nem probléma, demokrácia van náluk. Ha mi ezt szovátesszuk, akkor, az "csendőr"! szerep. Csendőrök vagyunk mi, demokraták ők. Jaj, de izgi...lenne, ha nem a mi bőrunkre menne. Tehát a demokrácia nevében bármit meg lehet tenni? Ez a varázs szo?

Először is ez egy terrorcselekmény. A felbujtás. Szerinted, ha ez a robbantásra valo felszolítás, egy más szoborra vonatkozna mi történne?

"az Amerikai Népszava visszautasítja, hogy Magyarország Külügyminisztériuma beavatkozzon egy amerikai újság életébe"

Egy magyar újság ill. újságok életébe, viszont simán beleavatkozhat Amerika. Sőt, minden ország életébe. Most éppen az oroszokat fenyegette meg a nagyhatalmú sundisznocska.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés