A magyar újságírás másik szégyene

2014. február 17. 08:54

Mihancsik Zsófia
Galamus

Másodszor: hogy lehet ilyen elvakultan gyűlölni egy embert? Nevezetesen Gyurcsány Ferencet?

„Papp László Tamással, a hvg.hu 2010 előtti állandó szerzőjének személyével és életművével most nem foglalkozom. Aki veszi a fáradságot, és utánanéz, hogy abban az időben miről, milyen alapállásból (ha az annak tekinthető) és milyen hangnemben írt Gyurcsány Ferencről egyfelől és Orbánról meg a Fideszről másfelől, szerez némi fogalmat arról, milyen szerepe volt a 2010 előtti hvg.hu-nak és személyesen Papp László Tamásnak a Fidesz kétharmadában. (...)

»Milyen érdekes (s nyilván nem véletlen), hogy a nagyipari méretű Fidesz-korrupció primer feltárásában Debreczeni szerint sem a Gyurcsány-rajongók kedvenc fórumai (Népszava, 168 óra, Galamus.hu, Klubrádió, ATV, stb.) jeleskednek. A balliberális erőforrásokat nyilván fontosabb dolgok kötötték le. Az ellenzéki összefogás (értsd: Gyurcsány Ferenc pozicionálása) körüli fáradhatatlan harc például. Dolgozzanak csak a lesajnált, leidiótázott, lefideszbérencezett újságírók, a belpolitikai profitot pedig majd lekaszáljuk mi. Nem rossz üzlet, Simicska Lajosnak is becsületére válna.« Ezt írja Papp László Tamás.

Először is. Fogalmam sincs, miféle erőforrásai vannak a fent felsorolt fórumoknak. Nyilván nem veti fel őket a pénz, mert a négy éve működő fideszes hirdetési piacról remélhetőleg a szerzőnek és a közlőjének is van némi képe. Azt azonban tudom, hogy valamennyi szerkesztőség. Újságírókkal, rovatvezetőkkel, adminisztratív személyzettel. Hogy jön ide a Galamus? (...) Miféle aljas beszólás ez? Miféle engesztelhetetlen gyűlölet és megvetés egy olyan portál és készítői iránt, akik emberfeletti munkával, ketten éhbérérét, mindenki más ingyen, napi szinten állítanak elő tartalmakat és minőséget?

Másodszor: hogy lehet ilyen elvakultan gyűlölni egy embert? Nevezetesen Gyurcsány Ferencet? Hogy lehet minden mást, így emberek munkáját, meggyőződésük és elveik képviseletét, azaz a Galamus több mint négyéves napi tartalmainak a megítélését ennek az egyetlen indulatnak alárendelni, és azt állítani, hogy a Galamus Gyurcsány pozicionálásával volt elfoglalva?”
 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/12089