Szerelem az ukrán barikádokon: megmutatta halott barátai képét, majd kisétált a műsorból

2014. február 25. 15:45
Lidia Pankiv összejött az egyik rohamrendőrrel, ezért meghívták egy beszélgetős műsorba, hogy mesélje el a történetüket. Ő ehelyett beolvasott a műsorvezetőknek, majd elindult a Majdanra.

A kijevi tüntetések résztvevőjét, a 24 éves Lidia Pankivot Ukrajna legnézettebb csatornája, az Inter TV beszélgetős élő műsorának vendége volt. Az ukrán nő a következőket mondta a műsorvezetőnek:

„Valószínűleg annak történetét akarják hallani tőlem, hogy hogyan tartottam vissza puszta kézzel egy egész osztagnyi rohamrendőrt, és hogyan szeretett belém az egyik rendőr, és én hogyan szerettem belé. Igaz, hogy szerelembe estem a rendőrrel, akivel találkoztam, de egy másik történetet szeretnék elmondani. Valóban a puszta kezemet használtam, amikor találkoztam velük, de nem arra, hogy megküzdjek velük, hanem arra, hogy elvonszolhassam azoknak a holttestét, akik az előző és azt megelőző napon haltak meg az utcákon. Ez a történet arról szól, hogyan öltek meg a legjobb barátaim közül kettőt, akik békésen tüntettek. 

Elmondhatom, mennyire gyűlölöm Janukovicsot, és mindazokat, akik végrehajtják bűnös parancsait. Azért jöttem ma el, mert megtudtam, hogy ez egy élő adás. El akarom mondani, hogy az Inter TV-t is megvetem, amiért három hónapon át becsapta a nézőit, és ellenségeskedést szított az ország polgárai között. És most békére és egységre szólítanak fel.

Igen, jogukban áll, hogy megtisztítsák lelkiismeretüket, de azt hiszem, ha valóban meg akarják mutatni, mennyire sajnálják, térden állva kéne vezetniük ezt a műsort. Elhoztam ezeket a képeket maguknak, hogy a halott barátaimat lássák az álmaikban, és megértsék, hogy maguk is részt vettek ebben. És most, sajnálom, nem érek rá. Vár a Majdan. Dicsőség Ukrajnának!”

Pankivot megmutatta a képeket, majd felállt, és faképnél hagyta a teljesen lefagyott műsorvezetőt.

Az ukrán nőt eredetileg azért hívták meg a műsorba, mert összejött a Berkutban szolgáló egyik rohamrendőrrel, aki a tüntetések során szerezte meg a számát, majd azt írta neki sms-ben: „Éjjel egy pajzs mögött álltam veled szemben. Amikor megállítottad az előrenyomulásunkat, eldöntöttem, hogy feleségül akarlak venni. Andrei”.

A felvételt a Daily Mail online kiadása, a Mail Online tette közzé (a műsorban elhangzottak fordítása az angol nyelvű leirat alapján készült).

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megint egy rendkivul eletszagu tortenet...

Én is valószínűleg megállnék (az előrenyomulásban)
ha ez az ukrán szépleány próbálna megállítani.

Annó a kínainak nehezebb volt a helyzete, egy fehér inges fiatalember állott a lövegtornya elibe, és egy egész tankmenetoszlopot megtorpantott...

http://upload.wikimedia.org/wi..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés