Scheppele, Galamus, Magyar Nemzet

2014. március 1. 19:00

Mihancsik Zsófia
Galamus
Nagy a baj a jobboldalon, ha már azt is liberális összeesküvésnek tekinti a Fidesz-szócső Magyar Nemzet és Kumin fizetett propagandista, ha valaki azt írja meg, miért fog nyerni – a választók akaratától függetlenül – a Fidesz.

„Nagy a baj a jobboldalon, ha már azt is liberális összeesküvésnek tekinti a Fidesz-szócső Magyar Nemzet és Kumin fizetett propagandista, ha valaki azt írja meg, miért fog nyerni – a választók akaratától függetlenül – a Fidesz. Persze, tényleg félelmetes az az összkép – részleteiben is –, amelyet Kim Lane Scheppele elemzése ad a Fidesz hideg és számító fejjel végiggondolt és a saját gátlástalan előnyszerzését szolgáló választási rendszeréről. De mit zavarja ez a Magyar Nemzetet és Kumin bértollnokot (aki mindig hirtelen »független« lesz, amikor kipottyan a jól fizető hatalmi pikszisből)? Akkor kellett volna idegeskedniük, amikor a Fidesz úgy manipulálta a választási rendszert és a választási törvényt, hogy bármit akarnak a »magyar emberek«, az eredmény neki kedvezzen. (...)

Hallott már vajon a Magyar Nemzet és Kumin propagandista arról, hogy vannak úgynevezett embargós anyagok? Minden összeesküvés nélkül, teljesen legálisan és magától értetődően. Például az MTI is gyakran feltesz az előfizetőinek fenntartott honlapjára ilyen híreket, azzal a megjegyzéssel, hogy csak adott időpont után közölhetők. Például bizonyos elemzéseket, amelyeket az elemzés készítője előbb a saját honlapján akar publikálni, de megküldi az MTI-nek, ő meg embargósan kiteszi, hogy a sajtó hírszerkesztői előre dolgozhassanak vele. Vagy felteszi az Orbán Viktor előre felvett interjújáról szóló ismertetést, embargós megjelöléssel, azaz mindenkinek meg kell várnia a közléssel, hogy az állami televízió, amelyik csinálta, leadja az interjút. De addig is dolgozhassunk vele, mi hírszerkesztők. Na ez történt Scheppele írásával is.

Ha jól számolom, az évek során közel húsz Scheppele-írást (interjút) fordítottunk le (nem szemléztünk!). Kim Lane Scheppele ezt nyilvánvalóan értékelte – és ugyan miért ne tette volna, ha a Galamus volt az egyetlen portál, amelyik fontosnak tartotta, hogy magyarul is közzétegye a Magyarországról szóló elemzéseit –, mert egy idő után úgy döntött, hogy segít nekünk. Addig ugyanis Horváth Júlia éjszakai rohammunkában fordította le a megjelenés napján a többnyire hosszú Scheppele-írásokat, én pedig hajnali rohammunkában szerkesztettem meg őket. A segítség tehát abban állt, hogy Scheppele előre elküldte a dolgozatát, amikor már tudta, mikor és hol fog megjelenni. Így történt a mostani ötrészessel is. Közel nyolcvanezer karakteres – kétíves – írásról van szó, amelynek, bármennyire érthető és világos szöveg is, nem könnyű a nyelvezete, mert tele van szakkifejezésekkel. Nagy munka megszerkeszteni is, hát még lefordítani! Úgy, hogy Horváth Júlia minden nap fordít más cikkeket is Galamusnak, nekem meg itt van a nyakamban a Galamus napi összes munkája (plusz az ilyen cikkek írása). Szólni fog, írta Scheppele, amikor feloldódik az »embargó«, mert Paul Krugman elkezdi közölni a blogjában az elemzését. Addig meg kényelmesen tudunk vele dolgozni. Ezt tettük. Majd Scheppele szólt, és mi leközöltük az első részt. Paul Krugman nem. És természetesen feltettük a második részt is péntek reggel, és Krugman is feltette mind az ötöt péntek délután.”

 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vergődjetek csak...nem vagyok szadista, de ezt örömmel nézem.

Azért vegyétek észre!

Éppen most készítik elő az új forradalmat, ami olyan klasszul bevált Ukrajnában.

Csalás volt a választás- hoszen a magyarok a demokráciát, vagyis a balliberális oldalt álasztják- ezért tüntetések indulnak és a forradalom némi amerikai segítséggel elsöpri a fideszt.

Eszénél van-e még Zsófika, aki értelmiséginek tartja magát?

"miért fog nyerni – a választók akaratától függetlenül – a Fidesz?"

Régebben volt egy vélekedés, miszerint van férfi logika és női logika.

A férfi logikát a színtiszta racionalitással azonosították, míg a női logikát az érzelmek által vezérelt, bő lére eresztett kifejezésmóddal jellemezték.

Zsófika cikkére is ez a fajta „női logika” jellemző.

Zsófika hülyének nézi embertársait, azért merészel olyant állítani, hogy a választók akaratától függetlenül bármelyik párt nyerhetne.

Te most miről beszélsz Mihalcsik? A választok akaratátol fuggetlenul? Előre boritékoljátok és sugalljátok honapok ota, hogy csalni fogunk. Tudjátok, hogy vesztésre álltok és veszett kutya modjára viselkedtek. Személyeskedtek, rágalmaztok, minden ami belefér. Persze nem ingyen! Amerikábol jol megfizetnek benneket. Ja és Brusszelt ki ne hagyjuk. Malacorrú Vivike már beharangozta a témát tavaly. Akkor ki a bértollnok? Ki a bérkuli, ahogy Prohászka Ottokár nevezett benneteket 100 évvel ezelőtt?
Például, például...például ne magyar példákat hozz. Mindenki tudja, még a legkisebb is, hogyan működnek a nyugati sajtoban megjelent jol értesult kormányellenes propagandák. Ez már régi és jol bejáratott komcsi szokás.
Internacionalista összefogás. Világ liberálbolsi
újságíroi egyesuljetek.
A választok SZABAD akaratukbol vagy a fideszt részesítik előnyben vagy nem. Mit kell itt parázmi. De a moszerolás csúnya dolog, nem tanította meg az anyukád?

Ms Scheppele jobban tette volna, ha marad Ansche Hedgepeth féle ügyeknél, akit a földalatti állomásról bilincsbe verve vittek el, mert minden szabályt megszegve sült krumplit evett ott.

"miért fog nyerni – a választók akaratától függetlenül – a Fidesz"
És ezt itt most hogy??

Zsófi néninek addig kéne eljutnia, hogy 2010-ben az Egyesült Királyságban lenne egy Szanyiuk. UK-nek alkotmánya sincs, Scheppele ( magyar hangja Halmai) nem tudna ezen rúgózni. Namost 3 hét múlva akár 42 mandátuma lehet Zsófi néni hazaárulóinak. Csak mert toleráns, befogadó népség vagyunk.és ha gazdáik úgy látják jónak Zsófi néni irkálhat tovább, tudja fizetni a számláit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés