Újabb csesztető cikk külföldről

2014. március 2. 10:11
Hetty King
Spiler.info
A magyar verzió hamarabb megvolt, mint az angol.

„A magyarországi ellenzék még akkor sem nyerhet a 2014-es választáson, ha több szavazatot kap, mint a Fidesz. Ilyen és hasonló baromságokban tocsog Kim Lane Scheppele amerikai alkotmányjogász (sic) legutóbbi írása, amely tekintélyesnek hazudott Paul Krugman-féle blogon jelent meg. Ez eddig megfelel az eddigi szokásos ügymenetnek. Az már azonban nem, hogy a gyomorfekélybaloldal tündöklő portálján, a Galamuson egy nappal hamarabb megjelent a cikk magyar nyelven, mint angolul az amerikai portálon.

Nem szeretnénk behemót összeesküvést karcolni az égre, de a Galamus balfaszkodása szinte egyértelművé teszi: az ötrészes cikksorozat szövegtörzse Magyarországon készült. Nincs azzal semmi gond, ha egy külföldi újságíró, vagy szakértő Magyarországról szerez be infókat, hogy elemezze a politikai helyzetet. A baj azzal van, ha egy függetlenkülföldi szakértő egy az egyben átveszi egy adott párt sztoriját (pl. elcsalják a választásokat, betiltják a hajléktalanságot, megszűnik az alkotmánybíróság, gettóba küldik a cigányságot), mindenféle forráskritika, a tények alapvető ellenőrzése és a kritika tárgyává tett párt megkérdezése nélkül. A sajtószabadság végtelen óceánján ezt persze semmi sem tiltja. De az eredmény csontig hatoló pártpropaganda és féregszámra hemzsegő tárgyi tévedés lesz. Scheppele asszony ebben az élen jár, még akkor is, ha egy Nobel-díjas közgazdász és a New York Times bundájába bújik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem lep meg.
Szerintem a "művelt" világnak van most egyéb baja annál, h. az esetlegesen Fidesz nyertes választások után is 1000-rel tovább nyomassák a teljesen hazug rágalmaikat, tüzelve ezzel a saját közvéleményüket.
Addig viszont még el kell jutni.
Noha lassan abba a korba jutok, mikor minden hónapot meg kell becsülni, bár lehet, h. már előbb is szempont kéne legyen az idő megbecsülése, de azért jó lenne már, ha eldőlne, mert noha a minden szint alatti légkörhöz és hanghoz már hozzászokhattunk volna, azért ez mégis, sok!
Ezután árokásásról panaszkodni a pofátlanság klasszikus esete, mert a választások pontosan annyira tiszták lesznek, mint bárhol Ny-Európában, a választási körzeteket pedig muszáj volt arányosítani, erről még a "régi, jó" Alkotmánybíróságnak volt határozata!

Ok. Foglakozzunk az állításokkal! Közülük az aduász, hogy a Fidesz úgy szabta át a választókerületek határait, hogy neki lejtsen a pálya.
Most jön a lényeges kérdés: Szerinted jelenleg létezik a választókerületeknek olyan átszabása, amellyel az Összefogás nyerhetne választást?
Ha azt írná Scheppele, hogy a mandátumok számának meghatározásakor a választási szabályok a mindenkori győztesnek (tehát nem feltétlenül a Fidesznek) valamennyit kedveznek, akkor az korrekt megállapítás lenne. Ugyanis az általa hivatkozott elemzésekből ennyi következik, nem több. De ő azt állítja már jó előre, hogy a Fidesz most nem a választók akaratából, hanem kizárólag a választási szabályok manipulálásának eredményeként fog nyerni. - Na ez az, ami a független közvéleménykutatók publikációinak fényében is nettó hazugság.

Ami a galamuson megjelent az egy szemle volt, nem a magyar fordítás

Ennek i az Orbán az oka: nem cseszteti azokat, kik az országot csesztetik. Már régen meg kellett volna tenni: Galamuszostól, mindenestől az ellenséget kiutasítani!

"A baj azzal van, ha egy függetlenkülföldi szakértő egy az egyben átveszi egy adott párt sztoriját

(pl. elcsalják a választásokat, betiltják a hajléktalanságot, megszűnik az alkotmánybíróság, gettóba küldik a cigányságot),

mindenféle forráskritika, a tények alapvető ellenőrzése és a kritika tárgyává tett párt megkérdezése nélkül."

És ez a nő, Kim Lane Sheppele tudóshoz egyáltalán nem illő tevékenységével a Princeton egyetemen ronthatja a levegőt és egy Nobel-díjas közgazdász és a New York Times bundájába bújhat!

A probléma az, hogy sokan,akik olvassák egy Nobel-díjas közgazdász blogjában a híres-nevezetes New York Times neve alatt ezeket az eszement hazugságokat, készpénznek veszik, mert nincsen idejük arra, hogy utána járjanak a valóságnak.

A nyugati sajtó működése Magyarországgal kapcsolatban, mutatis mutandis, emlékeztet az egykori Pravda (Igazság) technikájára, ami rendszerint nem a Valóságot közvetítette a tömegeknek, hanem azt, amivel a Gazda hülyíteni akarta a tömegeket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés