Élőben jelentette be, hogy nem lesz Putyin propagandistája a magyar műsorvezető

2014. március 6. 8:31
Az orosz RT America TV-csatorna magyar származású műsorvezetője, Liz Wahl többek közt az '56-ban a szovjetek elől menekülő nagyszüleire hivatkozott bejelentésében.

Élő adásban mondott fel szerdán Liz Wahl, az RT America (korábban: Russia Today) orosz állami finanszírozású televízió washingtoni stúdiójának magyar származású amerikai műsorvezetője. Wahl a CNN-nek elmondta, hogy olyan családból származik, amely az 1956-os magyar forradalom idején a szovjet csapatok elől menekült Amerikába és, hogy az RT-nél való munkája „etikai és erkölcsi kihívásokat jelent a számára”. Az újságírónő magyar és Fülöp-szigeteki származású amerikainak mondja magát.

Elmondta, hogy az apja amerikai veterán és a partnere is sebészként dolgozik egy amerikai bázison. „Személy szerint nem tudok része lenni egy olyan (televíziós) hálózatnak, amelyet az orosz kormány finanszíroz és amely tisztára mossa Putyin cselekedeteit” – mondta a CNN-nek. "Büszke vagyok arra, hogy amerikai vagyok és hiszek az igazság közvetítésében" - tette hozzá.

Liz Wahl kijelentette, hogy az RT putyinista propagandát folytat és ócsárolja Amerikát. Amiatt telt be nála a pohár, mert a nap folyamán az Rand Paul kentuckyi szenátorral általa készített interjúból kivágták a krími inváziót bíráló részt, emellett Viktor Janukovics bukott ukrán elnök volt ellenzékének egészét fasisztaként kellett bemutatni.
A csatorna önreklámnak nevezte a műsorvezető nyilvános felmondását és rámutatott, hogy egy újságírónak rendes esetben a szerkesztőjével kell tisztáznia azt, ha valamilyen panasza van.

Wahl két nappal az után jelentette be távozását az RT-től, hogy a csatorna egy másik műsorvezetője, Abby Martin a kamerák előtt ítélte el a krími orosz katonai intervenciót, és a szerkesztői függetlenségére hivatkozva kijelentette, hogy nem hajlandó azt mentegetni. Martin – aki korábban az amerikai beavatkozásokat is elítélte – ugyanakkor nem távozott a televíziótól, és az RT az ő kifakadásával kapcsolatban az közölte, hogy a csatorna újságírói nyíltan kifejezhetik álláspontjukat.

Az RT-t az orosz külügyminisztérium weboldala elsőrendű médiaforrásként kezeli, a Columbia Journalism Review szerint pedig Vlagyimir Putyin orosz elnök „konfrontatív külpolitikájának folytatása”. Az angol nyelvű RT Americán júniustól saját műsora van a CNN veterán talkshow-házigazdájának, Larry Kingnek.

Az orosz, angol, spanyol és arab nyelven sugárzó RT 30 műholdon és mintegy 500 kábelszolgáltatón keresztül 550 millió nézőhöz jut el öt kontinens több mint 100 országában. Az Egyesült Államokban, ahol potenciálisan 85 millióan férhetnek hozzá, 2012-ben az RT a második legnagyobb nézettségű külföldi hírtelevízió volt a BBC World News után.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na mandia srácok, fel van adva a lecke!:D

S ma tudta meg, hogy nagyszülei az oroszok elől menekültek, eddig, amíg az oroszok kenyerét ette, erről nem volt tudomása. Szánalmas.

Vagy ez állhatott a háttrében (valamiért nem nagyon verik nagy dobra):

"A módosítás lényege az, hogy az államellenes bűncselekményekhez tartozzon az is, ha sajtó munkatársai félreinformálják a nyilvánosságot, ezzel támogatva a terrorizmus, a intervenció, a szeparatizmus és a népirtás gondolatát. A módosítás nem az újságírókra fog vonatkozni, hanem a szerkesztőkre, akik megengedik, hogy az ilyen írások megjelenhessenek."

Így módosítják az orosz médiatörvényt.
Demokratikus Oroszország.
Kussolsz vagy tapsolsz.

Az a kommunista diktatúrát országokra ráerőltetett Szovjetunió volt.

Mint ahogyan ma a németek sem nácik!!!!!!!!!

A mostani helyzet egyáltalán nem olyan Ukrajnában.
Itt nem élt több mint 70% orosz akiknek megtiltották a saját nyelvüket.

Egy esetleges orosz megszállás után nem molotov koktélt dob a lakosság hanem virágokat.
A megszállók sem ölik majd a lakosságot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés