NVB: A kormányreklám nem politikai reklám

2014. március 13. 20:26
Az NVB elutasította Szigetvári Viktor és Braun Róbert panaszát, melyben a két politikus arra hivatkozott: a Fidesz a TV2-vel együtt választási csalást követ el, mivel kormányreklámokkal kijátsszák a tévés kampányhirdetések szabályait. Az NVB viszont az „Újra rezsicsökkentés” című reklám megtekintése után is úgy ítélte meg: a kormány nem választási szereplő.

Szigetvári Viktor szerint a Fidesz választási csalást követ el és ebben a TV2 a tettestársa, ugyanis a televízióban sugárzott kormányreklámokkal megszegik a választási hirdetések szabályait.

A testület a kifogást 6:2 arányban elutasította, a bizottság álláspontja szerint ugyanis el kell választani egymástól a kormány és a választási szereplők tevékenységét, és a testület csak ez utóbbit vizsgálhatja. A bizottság előtt levetítették az „Újra rezsicsökkentés” című reklámot.

Az NVB tagjai közül ketten érveltek amellett, hogy a kifogásnak helyt kell adni. Litresits András, a baloldali összefogás delegáltja azt mondta, a hirdetés egyértelműen a kormánypártokhoz kötődik, és az állampolgároknak lényegtelen, hogy ki a hirdető. Fábián Adrián (Országgyűlés által választott tag) arról beszélt, a szpot alkalmas arra, hogy azt a benyomást keltse: egy jelölőszervezet hirdetését lehet látni.

Sárhegyi Zoltán (a Fidesz-KDNP delegáltja) ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a hirdetésben sem párt, sem pedig jelölőszervezet neve nem hangzik el, így nem is minősülhet politikai reklámnak. Utalt arra is, hogy a Fővárosi Ítélőtábla egy korábbi határozatában kimondta, a mindenkori kormány nem azonos a kormányzó pártokkal.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kormányt a Fidesz-KDNP azaz két párt alkotja. Tehát a kormány-reklám pártreklám.
Ennyi. Ez ilyen egyszerű...

Szép.

Epedve várom Tehetetlen Tahó és alteregói magyarázatát! Megelőlegezem:

"Hogy sikítanak a libsibolsik, bezzeg az emúttnócévbengyurcsánynapkeltebajnaimaszopösszefosás!!!"

Így jó? Hiteles? :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés