Az ukrán szélsőjobbos Szvoboda képviselői ökölcsapásokkal mondatták le a TV-elnököt

2014. március 19. 17:03
Kijevben kedden szélsőjobbos parlamenti képviselők bántalmazással vették rá irodájában az állami televízió igazgatóját a lemondásra.

Kedden az ukrán Szvoboda párt parlamenti képviselői irodájában kérték számon az állami TV igazgatóját, amiért a televízió közvetítette Vlagyimir Putyin beszédét, amiben bejelentette a Krím-félsziget csatlakozását Oroszországhoz. A szélsőjobbos képviselők bántalmazták is az igazgatót, és aláíratták vele a lemondását, az erről készült felvételt pedig a párt szóvivője közzétette az interneten. A TV-elnök egyik bántalmazója a szólásszabadságért felelős bizottság alelnöke volt.

Az esetről készült videó gyorsan elterjedt, és nagy felháborodást keltett. A botrány kirobbanását követően a párt szóvivője törölte a felvételt, de mások újrapublikálták azt.

Az ukrán miniszterelnök, Arszenyij Jacenyuk szerdán elítélte a történteket, mint mondta, „ezek nem a mi módszereink. A törvényhozók tette elfogadhatatlan.” 

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ilyen "erőszakot" is alkalmazó húzásokkal épp Putyin malmára hajtják a vizet, hiszen ő épp arra hivatkozva avatkozott be, hogy az ultranacionalisták veszélyeztetik a nemzetiségek létét...

Éjen a Jobbik!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés