A tanú

Átlátszó: Amerikában bíróság elé idézték a kuruc.info tulajdonosát

2014. április 19. 9:58
Tanúként idézte be a kurucinfó domain-bejegyzőjét és szerverszolgáltatóját a San Francisco-i kerületi bíróság, miután az antiszemitizmus ellen fellépő Tett és Védelem Alapítvány az Egyesült Államokban is eljárást kezdeményezett – írja az Átlátszó.

A magyarországi antiszemitizmus elleni küzdelem céljából életre hívott, a magyar zsidóság érdekeit képviselő Tett és Védelem Alapítvány (TEV) kezdeményezésére a San Francisco-i kerületi bíróság tanúként idézte meg Varga Bélát – a kuruc.info domain tulajdonosát – és a portálnak anonim szerverszolgáltatást nyújtó CloudFlare internet-szolgáltatót az Átlátszó értesülése szerint. 

A TEV számos neves amerikai ügyvédi irodával, jogvédő civil szervezettel és zsidó szervezettel összefogva több jogi és civil folyamatot is elindított az Egyesült Államokban, amelyek közül ez csak az első lépés.
 
Az amerikai jogi eljárás célja az Átlátszó informátora szerint „a gyűlöletkeltő, holokauszttagadó, gyűlöletre uszító tartalmak szerzői és szerkesztői kilétének tisztázása, valamint a kuruc.info köré kiépült szerteágazó bűnszervezet és pénzmozgatások felgöngyölítése” lesz.
 
A TEV amerikai jogászai szerint ebben a jogi eljárásban egyértelművé válhat majd a Jobbik egyes vezetői és a kuruc.info szerkesztői közötti kapcsolat is, és a továbbiakban nem lehet akadálya a magyarországi konzekvenciáknak az „elkövető személyének fellelhetetlensége” sem – írja a portál.
 

Összesen 184 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy kis tanmese:

Arkagyij Rajkin : A nyúl

Egyszer az állatok tanácskozást tartottak az erdőben,hogy ki a legerősebb állat az oroszlán után.
A medve azt mondta,hogy ő a legerősebb állat az oroszlán után.A farkas is azt mondta,hogy ő a legerősebb állat az oroszlán után.Az oroszlán megunta a vitát, a mancsával rácsapott az asztalra és kijelentette,hogy utána a legerősebb állat a nyúl.A nyúl remegett. Ne remegj mondta a felesége.Harapj meg valakit és az majd félni fog tőled.A nyúl odament a medvéhez és jól beleharapott a medve fenekébe.A medve azt hitte,hogy egy szúnyog csípte meg.Hátra nézett és akkor látta,hogy a nyúl az a legerősebb állat az oroszlán után.Bocsánatot kért és elsomfordált.A kis nyúl felbátorodott. Odament a farkashoz és annak is jól beleharapott a fenekébe.A farkas azt hitte,hogy egy dongó csípte meg.Hátra nézett és akkor látta,hogy a nyúl az a legerősebb állat az oroszlán után.Bocsánatot kért és ő is elsomfordált.A nyúl elszemtelenedett.Odament a tigrishez és annak is jól beleharapott a fenekébe.A tigris a mancsával hátracsapott és agyon ütötte a nyulat,mert a tigris nem volt ott az értekezleten.

Szólásszabadság:

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

Voltaire

Én viszont azt tudom, hogy "egyes kultúrkörök" számára csak egy igazság van a sajátjuk, és senki másnak nem lehet igaza.
Veled szemben pedig én tudom még azt is, hogy mit jelent az, hogy "szólásszabadság".

Tudod van olyan ország Európában, ahol nem büntethető a Holokauszt tagadása. És most nem arról beszélek, hogy mást származása miatt szidalmaznak, mert azt büntetik minden normális és demokratikus országban. Viszont önmagában az még nem büntetőjogi kategória, hogy valaki a Holokauszt megtörténtét, vagy az áldozatok számát kétségbe vonja vagy vitatja.
Van ahol még tényleg van szólásszabadság...

Gondolom Eichmann ezt a tárgyalásán mondta ha valóban mondta, mivel azonban "a zuhanó repülőn nagyon kevés ember nem hisz Istenben", aligha hiszem, hogy őszintén mondta...

Egyébként -ezek szerint- én tudom, hogy mi a szólásszabadság, te pedig nem.

p.s.
Én soha nem tagadtam a Holokausztot és még Auschwitzban is jártam és azt gondolom, hogy ostoba ember aki tagadja azt ami történt.
Viszont a szólásszabadság az egyik legfontosabb demokratikus alapelv, nekünk magyaroknak pedig különösen az, mert nekünk van arról tapasztalatunk, hogy milyen az amikor ez sérül...

Az Amerikai Népszava nevű szélsőbaloldali uszító álportál ellen nem lehet fellépni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés