Félmillióan nézték a Fölszállott a páva döntőjét

2014. április 24. 14:43
A Fölszállott a páva adásaira a három közszolgálati tévéadón összesen több mint 4 millióan kapcsoltak oda, ami a teljes lakosság 45,3 százaléka.

 A felmérések szerint 1 millió 562 ezer fő, azaz a teljes lakosság 17,3 százaléka nézett bele legalább egy percre a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató verseny szombati döntőjébe, amelyet a közmédia három csatornája, az M1, a Duna TV és a Duna World is élőben közvetített.

 
A mintegy két és fél órás döntőnek a három csatornán együtt 457 ezres nézettsége volt a teljes népesség körében, amivel a finálé az idei széria legnézettebb részének számít – derül ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) keddi közleményéből.
 
A szombati döntőre több mint 125 ezer szavazat érkezett a nézőktől, a közönségkedvenc Vaszi Leventére ezen belül 45 345, amivel magasan győzött. Harminc különböző országból szavaztak a tévénézők, köztük Ausztráliából, Egyiptomból, Izlandról, Jordániából és az Egyesült Államokból is.
 
A Nielsen Közönségmérés szerint a Fölszállott a páva idei szériájának január 11-i indulása óta a műsor valamelyik adására vagy annak ismétlésére a három közszolgálati tévéadón összesen több mint 4 millióan kapcsoltak oda (4 millió 96 ezer fő), ami a teljes lakosság 45,3 százaléka. A 2012-es szériához képest idén az élő adások átlagos nézettsége 30 százalékkal magasabb volt.
 
Az MTVA szerint az adatok azt igazolják, hogy a Fölszállott a pávának létjogosultsága van a közmédia csatornáin, a magyar néptáncra, népzenére nagy igény mutatkozik. Az MTVA és a Hagyományok Háza közös műsorában jövőre gyerekek versengenek, az idei évad legjobb produkcióiból pedig hamarosan válogatás-CD jelenik meg.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés