Hason

2014. április 30. 8:39

Uj Péter
NOL
Nem hinném, hogy akad olyan magyar médiafogyasztó, aki nem látta minden idők legviccesebb magyar tévéjelenetét.

Itt véletlenül, egy improvizáló segédoperatőr zsenialitása révén mégis sikerült valami nagyobb szabásút, valami távlatosabbat, értékesebbet alkotni, és akkor mi a reakció? Semmi, illetve ami történt, az még nemcsak hogy poszt-, de valódi, real time szovjet logikával is nehezen magyarázható. Ilyen eset után a főszereplő normális esetben, normális országban másnapra végighaknizza az összes talkshow-t, a reggeli rádióműsorokat, kolumnás anyagok készülnek róla a bulvárlapokba, website-ot indít, a női magazinokban életvezetési tanácsokat ad, vendégnek hívják főzőműsorokba (van egy isteni tojásosgaluska-receptje), föllép egy esztrádműsorban (egész jó hangja van), lemezt készít a Quimby zenekarral, beköltözik a villába a pöcslengető idióták mellé és a többi. Közben fülig érő vigyorral élvezi a sikert. Ehhez képest mi történt? Egy szóvivői nyilatkozat, mintha egy nemzetközileg is kínos kémkedési ügy vizsgálati szakaszáról szivárogtatna a neve elhallgatását kérő ügyészségi forrás. Utána semmi.

Facebook-bejegyzésekből, elszórt kommentekből lehet kikövetkeztetni, hogy hivatalos kuss van, valami hírzárlatféle, az információs csatornák azonnali, hermetikus lezárása. Okokat ne keressünk. Nem valószínű, hogy Simicska Lajos szeretné rátenni a kezét a tévés mémiparra. Az sem, hogy Habony Árpád fenyegette meg köríves fejrúgással azokat, akik közmédiás hasalásokkal próbálnák meg veszélyeztetni a Fidesz EP-s kétharmadát. Nincs ok. Ez reflex. A médiacég, amely azonnal, csípőből gátolja az információáramlást. (Na ez az, amit nem lehet elmagyarázni a médiatörvény hatásait tanulmányozó nemzetközi szólásszabadságos szervezeteknek.) Nincs messze az idő, amikor az archív Gálvölgyi-show-kat is csak zártkörű vetítésen merik leadni a legszűkebb pártvezetésnek.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon is jól értik. Csakhogy nem értenek egyet a multikulti hülyeséggel, amit UP javasol.
elegük van a kétperces celebekből, ez az asszisztens is az lett volna csak.
Más kérdés, hogy nem kell agyonhallgatni sem.

Péter, tulajdonképpen mi a faszt szeretnél?
Szüntessék meg a DUNA tévét?
Hogy te mekkora egy animal vagy!

"...egy széles réteg, amelyik nélkülözi a humornak és az öniróniának a csíráját is. És ezt a réteget Fidesz-tábornak hívják."
----------------------------------
Figyelj, seggfej.
Én a Fidesz táborhoz tartozom és baromi jól el tudok rajtad röhögni, még akkor is, amikor komoly akarsz lenni.
Az öniróniáról csak annyit, a saját táborodban nézz körül, kitesztek egy éves kabaréműsort.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában