Ha lesz háború, lesz haditerv is

2014. május 15. 12:36

Dirk Gerkens
Kreatív Online
Az RTL Csoport minden csatornája, bárhol a világon független minden politikai befolyástól. Erre nemcsak egyszerűen büszkék vagyunk, hanem ez a Csoport egyik legfontosabb alapértéke. Interjú.

A Hvg.hu arról írt, hogy információi szerint egy, a cikkben meg nem nevezett, Fideszhez közelinek tartott vállalkozó arra próbált rávenni médiaügynökségeket, hogy vigyenek több kereskedelmi hirdetést a TV2-re. Ez jelentősen sértheti az RTL Klub érdekeit.

Természetesen hallottam történeteket, én is olvastam a cikket, és azt gondolom, hogy az újságírónak nagyon jó forrásai voltak, profi munkát végzett. Ha az ügynökségeket zsarolják, akkor őket kell kérdezni erről, nem engem.

Beszéltek erről a kérdésről a TV2 vezérigazgatójával, Simon Zsolttal?

A tavaly szeptemberi kábelkonferencia óta nem beszéltünk. Mi nem találkozgatunk. Ennek két oka van. Az egyik, hogy a tulajdonosunk vállalati ajánlásában szerepel, hogy a versenytársakkal ne találkozzunk. A másik pedig, hogy mégis miről beszélgethetnék én vele? Ha tündérmesékre lennék kíváncsi, akkor elmennék moziba.

Mi van akkor, ha a cikkben leírt forgatókönyv beigazolódik, vagyis hogy a kereskedelmi hirdetőknek az RTL kárára kell majd a pénzeiket átvinni a TV2-re?

Ha lesz háború, lesz haditerv is. Ha ez így lesz, akkor egyenesen az ügyfelekhez fogunk menni. A legtöbb kereskedelmi hirdető profi. Csak a számok érdeklik őket, más nem nagyon. Ők nem a reklám öröméért reklámoznak, hanem azért, hogy eladjanak. Ráadásul a legtöbb kereskedelmi ügyfélnek nagyon szigorú belső előírásai vannak, amelyek etikai, valamint a saját hazai jogának szempontjából is szabályozzák üzleti döntéseit. (…)

Többen úgy vélik, hogy a jelenlegi médiaközegben, amikor a közmédia a kormány szócsöve, megerősödött a jobboldali médiabirodalom, az RTL Klub nem lehet közömbös abban a társadalomban, amelyben működik. Mit gondol erről?

Először is: az RTL Csoport minden csatornája, bárhol a világon független minden politikai befolyástól. Erre nemcsak egyszerűen büszkék vagyunk, hanem ez a Csoport egyik legfontosabb alapértéke. Másrészt megint elkezdhetjük ezt az értelmiségi vitát, de nem látom értelmét egy kereskedelmi csatorna esetében. Nagyon sok társadalmi felelősségvállalási programban veszünk részt, vagy mi vagyunk a kezdeményezői. A társadalmi és hatósági elvárásoknak igyekszünk megfelelni. Szerintem elég tisztességes hírműsort csinálunk, hosszú évek óta képernyőn tartjuk a XXI. századot, a Házon kívült, hogy csak két műsort említsek. Tiszta lelkiismerettel alszom.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában