Tovább zuhannak a printlapok eladásai

2014. május 23. 11:07
Visszaesett a HVG és a Figyelő, a 168 Óra az előző negyedévhez, a Heti Válasz pedig az előző év első negyedéhez képest növelte eladott példányszámait – írja az mfor.hu. A Népszabadság, a Magyar Hírlap és Népszava 8-11, a Magyar Nemzet 3 százalékkal kevesebb lapot adott el, mint tavaly hasonló időszakban.

Tizenhárom százalékkal kevesebbet adtak el a HVG-ből, mint tavaly hasonló időszakban, az előző negyedévhez képest pedig hét százalékos a csökkenés - írja az mfor.hu. A HVG-ből átlagosan heti több mint 40000 példány fogyott. A Heti Választ 3,8 százalékkal kevesebben vették meg, mint az előző negyedévben, de a tavalyi év első három hónapjához képest 2,7 százalékkal nőtt az eladott példányszám, átlagosan 15421 volt hetente. Az előző negyedévhez képest nagyot zuhant a figyelő (17,4%), de az előző évi hasonló időszak eredményéhez képest 5,4 százalékot javított a 168 Óra.

A napilapoknál az előző évhez képest 11 százalékot estek a Népszabadság és a Magyar Hírlap eladásai, de a Népszava sem sokkal maradt el 8 százalékos csökkenésével. A Magyar Nemzetet 3,4 százalékkal vették kevesebben, mint tavaly ilyenkor. Az előző negyedévhez viszonyítva mind a négy lap eladásai 1-2 százalékkal csökkentek. A Népszabadságból átlagban 45222, a Magyar Nemzetből 37780, a Népszavából 14464, a Magyar Hírlapból pedig 7625 példány fogyott.

A bulvár-, női- és pletykalapok példányszámban jobban teljesítenek a közéleti lapoknál, de az előző év hasonló időszakához képest egyedül a Bors és a Nők Lapja tudott növekedést elérni az eladott példányszámoknál, míg a Best és a HOT! nagyot csökkent, előbbi majdnem tíz, utóbbi majdnem 15 százalékkal. A Nők Lapjából hetente átlagosan 220 ezret, a Storyból 155 ezret, a Bestből 71 ezret, napi átlagban a Blikkből 137 ezret, a Borsból 70 ezret sikerült eladni.

 

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" online média korában is lehet (átmenetileg) példányszámot növelni"
No igen, ha a cégedhez leszólnak telefonon, hogy "legyél szíves" előfizetni :))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában