TV2: Vonja vissza a kormány a reklámadót!

2014. június 2. 20:37
A TV2 tiltakozik a hétfőn L. Simon László fideszes képviselő által az Országgyűlés elé terjesztett reklámadó-tervezet ellen. A televíziós csatorna arra kéri a kormánypártokat, hogy álljanak el a reklámadó bevezetésétől.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint a médium elfogadhatatlannak tartja, hogy a múlt évben a napirendről lekerült tervezet most mindenfajta előzetes egyeztetés, a piac meghatározó szereplőinek megkérdezése nélkül került a parlament elé. „Különösen aggályosnak tartjuk, hogy a mai napon benyújtott tervezet a korábbinál is nagyobb terheket róna a médiapiac szereplőire” - fűzték hozzá.

A TV2 úgy látja, ha a törvényt elfogadják, az beláthatatlan következményekkel járna a médiavállalkozások számára, különös tekintettel a legnagyobb befizetőre, a televíziós szektorra, így a TV2-re is. Hozzátették, hogy az új adó körülbelül 1,6-1,8 milliárd forint bevételkiesést jelentene a „100 százalékban magyar tulajdonba került” TV2-nek.

A 2013-as 10 milliárd forintos veszteség mellett ez a tétel a vállalat működését ellehetetlenítené. Így akár meg is szűnhetnek az olyan műsorok, mint például a Tények, a Mokka, a Napló és az Aktív, de a Jóban Rosszban is veszélybe kerülhet - hívták fel a figyelmet. A TV2 a fentiek alapján határozottan arra kéri a kormánypártokat, hogy álljanak el a reklámadó bevezetésétől, jelentették ki.

Az RTL Magyarország korábban szintén közleményben tiltakozott a tervezet ellen.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szüntessék meg a szennycsatornákat, még magasabb adókat rájuk!

Én még nem láttam egy pártot sem, amelyik magára haragította volna a teljes média szektort, egy országban sem. Tudtommal úgy nehéz választást nyerni, vagy hosszabbtávon hatalmon maradni...

Válaszok:
Gregorius | 2014. június 2. 22:19

Szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy az MTV nézettségét próbálják növelni a kertv-k (RTL, TV2) kárára.

Válaszok:
Mimes | 2014. június 2. 23:19

Ugyan.

Inkább az van a buliban, amit csinálnak a választások óta, elhallgattatni mindent, ami még nincs az irányításuk alatt 100%-ban.

Erről szól az Ökotársos buli, a "komment-cenzúra", no meg ez is.

Csak az a helyzet, hogy Európa közepén, EU-tagként ezt nem igazán lehet már megtenni, bármennyire is erőlködnek.

Az biztos, hogy visszakozz lesz, mert ha nem, olyan szinten ki fogja csontozni a média a fideszt, hogy örülhetnek, ha kihúzzák 2018-ig.
(Lehetsz Teréz anya is, ha ellened van a mainstream média, politikailag halott vagy)

MEsélj merre, és milyenek :D?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés