A Jobbik támogatja a reklámadót

2014. június 3. 15:28
A Jobbik támogatja a reklámadó bevezetését, de több ponton módosítana a javaslaton, hogy az internetes felületekre és közösségi oldalakra ne vonatkozzon a szabályozás, sőt olyan reklámokra se, amelyek társadalmilag hasznos világképet jelenítenek meg.

A Jobbik támogatja a reklámadó bevezetésére vonatkozó javaslatot, ugyanakkor több ponton módosítana azon – mondta Novák Előd sajtótájékoztatón. Hozzátette: örülnek, hogy a kormány nem a kisembereken folytatja a megszorításokat, s a reklámadó bevezetése lehetőséget adna például az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfájának csökkentésére.

Azt mondta: az előző ciklus első évében már felvetették a reklámadó bevezetésének ötletét, majd egy éve a kormány honlapján is megjelent a mostanihoz hasonló koncepció, azonban – feltételezése szerint a kereskedelmi médiumok zsarolása miatt – visszavonta azt a kabinet. Hozzátette: a Jobbik hiába nyújtotta be pontosan ugyanazt a kormányzati előterjesztést, nem vették tárgysorozatba. Novák Előd kitért arra, vannak kétségei, hogy most napirendre kerül-e a koncepció, mert az azt benyújtó L. Simon László képviselő „kiszorulni látszik a Fidesz meghatározó politikusai közül”.

Megjegyezte: a kormánypártok számíthatnak a Jobbik támogatására ebben a kérdésben, de máshogy valósítanák meg a bevezetést. A közösségi médiát, az internetes felületeket nem adóztatnák meg, inkább az ingyenes internet bevezetését szorgalmazzák. A reklámadó bevezetésétől tartalomszabályozást is várnának, mentességet adnának az adófizetés alól olyan reklámoknak, amelyek társadalmilag hasznos világképet jelenítenek meg.

A Jobbik alelnöke szerint a kereskedelmi médiumok el tudják viselni ezt a terhet és egyébként is áthárítanák legnagyobb hirdetőikre, a multi cégekre. Novák Előd azt is mondta, hogy a „Simicska Lajosék érdekeltségi körébe tartozó Magyar Nemzetben egy bértollnok támadást indított” a kezdeményezés ellen, ismét beindultak a lobbik, de bíznak abban, hogy a kormány nem hátrál meg.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés