A reklámadó ellen tiltakozott a magyar sajtó nagyrésze

2014. június 5. 19:40
Tévécsatornák és internetes médiumok sötétítették el képernyőjüket csütörtök este 19.15 és 19.30 között, köztük a Mandiner is. Szerkesztőségünk álláspontja szerint a különadót sem a szektor mérete, sem nyereségessége, sem növekedési kilátásai nem indokolják.

„Nem értünk egyet a reklámokra kivetett különadó bevezetésével, ezért csatlakoztunk a Mondj nemet a médiaadóra kezdeményezéshez. A különadót sem a szektor mérete, sem nyereségessége, sem növekedési kilátásai nem indokolják” — írtuk a Facebookon.

A Mandiner így jelent meg csütörtök este 19.15 és 19.30 között:

Az Index címlapján ezt találták az internetezők. Még most is megnézheti:

A Gawker-csoporthoz tartozó Cink.hu is csatlakozott a kezdeményezéshez:

A 444 címlapja így nézett ki fenti időpontban:

Ha valaki éhes lett volna és egy jó vacsorareceptre volt kíváncsi, a Nosalty.hu-n csak a reklámadó elleni szellemi táplálékot talált:

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor az EVÁt emelték miért nem tiltakoztatok, bmeg!

Az meg nekem fájt!

Ja, hogy Nektek nem?

Ti rám, én meg rátok most!

Én is tiltakoztam. Levittem a pincébe a TV-t.
Csak a kézilabda meccsre hozom fel.

http://youtu.be/sYMX2mK7UeY

..sötét van, nem látok...:)

Én nem tiltakozom!
Kisvállalkozóktól többet követelnek, mint amennyi bejön nékik,jön az értesítés, letiltják a fizetését, ingyen kell dolgozni akkor? Negyvenhét ezerből meg lehet élni,de a semmiből csak éhen lehet halni.
Politikusok jól keresnek, pedig borzalmas a politikai helyzet,bankárok jól keresnek,pedig a fél országot tönkre tették, semmi munkáért vagyonokat keresnek, mások semmi fizetésért annyit dolgoznak, hogy beledöglenek.
Van elég baja a népnek, ne mondják meg, kiket kéne elsiratnunk.

Nem vagyok média-berkekben járatos , de az szemet szúrt , hogy a reklámadó körüli zsurnaliszta-összefogás inkább egy szakszervezeti mozgolódás benyomását keltette , nem egy objektív tájékoztatásét . Megértem , ha az újságírók is féltik a munkahelyüket , de azt ne várják , hogy egyoldalúan , ész nélkül azonosuljak a szempontjaikkal . Az a fekete-fehér KÉP , amit szuggerálnak , biztos , hogy torz : érdekes , hogy mindenben sok megközelítést követelnek , de most " kiderül " , hogy csak az újságíróknak van igazuk ... Ha élesen akarnék fogalmazni : ez az összezáró 100 média szakmai bűnt követett el .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés