Origo-ügy: Karácsony levelet írt a Deutsche Telekom vezérigazgatójának

2014. június 5. 15:55
Az Origo főszerkesztőjének kirúgása miatt írt levelet Karácsony Gergely Timotheus Höttges-nek, a Deutsche Telekom vezérigazgatójának. A politikus többek között azt írta: „ha ez az eset Németországban történik, nyilvánvalóan országos szintű tömegdemonstrációk követik, teljes joggal”.

Erős a gyanúnk, hogy a tulajdonos döntésének hátterében egy 300 milliárd forint (egymilliárd euró) értékű üzlet lappang, mellyel Lázár János államtitkár megzsarolta a lap tulajdonosát, melyben az Önök cége a legnagyobb részvényes” – fogalmaz Karácsony Gergely az Origo főszerkesztőjének kirúgása kapcsán írt levelében, amit a Deutsche Telekom vezérigazgatójának küldött. 

Nyugtasson meg minket, hogy szó sincs arról, hogy az Önök cégénél ilyen megtörténhet!” – folytatta Karácsony, aki szerint senki nem cáfolta megnyugtatóan, hogy nem Lázár János „nyúlt utána” az Origo főszerkesztőjének, a politikus vitatott utazásairól szóló cikk megjelenése miatt. 

Ha ez így van, akkor „Magyarországon súlyosan sérült a sajtó szabadságának és a szabad véleménynyilvánításnak alapelve, mely az egész nyugati civilizáció egyik építőköve” - írta Karácsony, hangsúlyozva: Magyarország Németországhoz hasonlóan a nyugati civilizációhoz tartozik, még ha „történelmileg kevésbé szerencsés helyzetben” is vagyunk.

Karácsony szerint „ha ez az eset Németországban történik, nyilvánvalóan országos szintű tömegdemonstrációk követik, teljes joggal” – idézi a levelet az Index.

A Deutsche Telekom korábban úgy nyilatkozott: az Origo a Magyar Telekom tulajdonában van, és függetlenül dolgozik, ez az Origo belső ügye.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ovoneni segiiiits!

De Pistike te mar reg iskolaba jarsz es amugyis huszeves vagy...

A Jereváni rádi úgy tudja Karácsony levelében a Deutsche Telekom vezérigazgatójától a Télifára ajándékot kért.
Bejelentette továbbá, hogy az őszi önkormányzati választáson levelező tagozaton indul.

Elképesztő...komolyan. Hogy senki sem veszi észre, hogy a Karácsony csak egy infantilis pöcs!
Szégyellem magam magyar állampolgárként, hogy ez a debil elküld egy ilyen tárgyú és tartalmú levelet.
Lejárat bennünket, lejáratja a hazai politikai osztályt. Vegye már észre valaki, hogy ez a vigyorgó nem komoly ember.

Schiffer is írt. Szerintem megbolondult. Beáll a hazaárulók sorába?

Nagy csalódás.

Ha joga volt a Telekomnak támogatni az Origót, akkor a pénzéért miért nincs joga kirúgni a főszerkesztőt? A Telekom is a szent piac szereplője, és mint minden piaci szereplőt, őt is az érdekei vezérlik.

Azt meg végképp nem tudjuk, mi volt a kirúgás indoka. Ha például a Lázár elleni vádak nem igen állták meg a helyüket, akár anno a bajai video, akkor a Telekomnak akár kínossá is válhatott az ügy.

Ha a Telekom úgy látja, hogy az Origo működése nem szolgálja az üzleti érdekeiket, azt ki vetheti a szemükre? Végül is nem a balliberális ellenzék hírportáljának támogatásából élnek.

Érdekes az is, hogy sehol egy balliberális jelentkező, aki ezek után felkarolná az Origót? Hogy lehet ez?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés