Több tiszteletet Orbán Viktornak!

2014. június 8. 17:28

Puzsér Róbert
Facebook
Ha végzetük úgy kívánja, akár Orbán Viktor és a Békemenet ellen fordulnak, de keresztény, magyar újságírókként azt már nem veszi be a gyomruk, hogy a nemzet – kétharmados felhatalmazással rájuk kirótt – jogos jussát beszolgáltassák.

„A Magyar Nemzet támadja a reklámadót. A HírTV elsötétíti a képernyőjét. Ezek a keresztény-nemzeti médiaműhelyek inkább demonstrálnak egy zászló alatt a pedofil Cohn-Bendittel meg a szemkilövető Gyurcsánnyal, inkább vállalnak közösséget a Brüsszelből vezérelt támadássorozat újabb felvonásával, de a reklámozás szabadságából - amit ők nagyvonalúan csak sajtószabadságnak neveznek - nem engednek egy arasznyit sem. Ha végzetük úgy kívánja, akár Orbán Viktor és a Békemenet ellen fordulnak, de keresztény, magyar újságírókként azt már nem veszi be a gyomruk, hogy a nemzet - kétharmados felhatalmazással rájuk kirótt - jogos jussát beszolgáltassák. Innen üzenem nekik: Több tiszteletet Orbán Viktornak! Több tiszteletet a magyaroknak!

Ilyen gigantikus - ATV-től HírTV-ig ívelő - összefogás még soha nem valósult meg. Se az őszödi beszéd kiszivárgása idején, se a rendőrterror lidérces óráiban, se akkor, amikor Orbán Viktor államosította a magánnyugdíjpénztári befizetéseket, se akkor, amikor a Fidesz szisztematikusan szállta meg a kultúra valamint a gazdaság kulcspozícióit, méghozzá olyan formátumú személyiségekkel, mint Kerényi Imre, Matolcsy György és Lázár János.

Íme azonban, elérkezett a ritka pillanat, amikor a maga vegytiszta valójában szemlélhetjük a magyar újságírás túlhordott kádárizmusát, amely a szabadságnak egyetlen mértékét ismeri, mégpedig, hogy a céges partnerek meg a politikai megrendelők mennyi pénzt raknak a médiamunkások zsebébe.

Orbán Viktor ezúttal is a putyini receptet követi. Az új sarc egyszerre szolgálja az ellenzéki hadállások szétverését és a Fidesz-közeli médiaoligarchák megfegyelmezését. Mindenki számára legyen egyszer s mindenkorra nyilvánvaló, hogy ki a Főnök, akit ha kellő alázattal szolgálnak, esetleg majd jótékony kézzel visszaoszt állami hirdetések formájában. Bizony, bármilyen groteszk is, Orbán abból a pénzből fogja a kormánypárti sajtót támogatni, amit az ellenzéki sajtó félpiaci alapon, ebben a félfeudális országban megtermel.

Orbán nem lesz képes eltiporni az ellenzéki médiát, bármennyire is akarja. Sokan lesznek azok az interneten, - ha máshogy nem, külföldi szervereken - akik szembeszállnak a kormányzati hatalom a gátlástalan nyomulásával. És ebben az esetben jár majd igazán pórul a Fidesz. Mert akkor már nem azokkal kell majd szembenézniük, akik az MSZP nyolcéves országrontása során felszámolták a hitelüket, akiknek Orbánra legfeljebb annyi a válaszuk, hogy Mesterházy, Bajnai vagy Gyurcsány, akik Trianonra kapásból rávágják, hogy holokauszt, a jobb nadrágzseb tömködésére a bal nadrágzseb tömködésével felelnének, Simicskát meg Leisztingerre cserélnék.

A magyar civil társadalom kitermel majd egy olyan erőt, ami nem csak a kétharmados tákolmánnyal, hanem az egész rendszerváltás utáni Magyarországgal szemben kínál alternatívát. Nem nyugdíjasokból áll majd, és legfőképpen nem a nyugdíjasok nótáját húzza. Maga mögött hagyja a nagyapáinknak meg az apáinknak a szimbolikus politizálását, felmondja a permanens polgárháborút, végre békét, szociális biztonságot és közbiztonságot teremt.

Egy hályog mindenesetre lehullott a nemzet szeméről. Kiderült, hogy Magyarországon a népfrontpolitika egyetlen esetben működik: ha a reklámot éri támadás. Azt az intézményt, amely leginkább felelős az általános kulturális romlásért, valamint azért, hogy a mai napig nincs sajtószabadság. Személy szerint elégedett vagyok. A reklámellenes harc évében a reklámadónál szebb ajándékot Orbántól nem is kaphattam volna. Tett egy lépést azon az úton, melyen a cél - a reklámok visszaszorítása a termékek csomagolásáig - további tíz kilométernyi távolságban van. Ne csüggedj, Viktor! Jó az irány. Ne feledd: a leghosszabb út is egyetlen lépéssel kezdődik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vajon Puzsér Róbrt meg tudja magyarázni, hogy miért érdemes fenntartani olyan médiaszolgáltatót, amelyik csak veszteséget termel és így nem fizet adót? Netán csak trükközik, vagy más területen a költségek busásan megtérülnek? Amennyiben viszont átszervezésre kényszerül, hogy csökkentse veszteségét, akkor ez miért a médiamunkás szabadságjogának a csorbítása?

A háztartások is lehetnek veszteségesek, mégsem kapnak kedvezményt az ÁFA-ra, az önkormányzati adóra, az illetékre. Akkor miért lenne a média kivétel? Akkor ezek az adók a háztartások jogainak a csorbítására vannak?

Nagyon úgy néz ki, hogy Puzsér Róbert hazabeszél. A saját zsebétől indul ki.
Amennyiben kevesebb a hirdetés, az ebből eredő haszon akkor nem jut pénz a fecsegők, a mindent tudó és mindenhez értő médiamunkások megfizetésére és kényteleknek lesznek ingyen a Facebookkon közölni a világmegrengető megállapításaikat. Ezért pedig nem fizetnek, legfeljebb stikában.

Tudja T. Puzsér Róbert az egyszeri amerikai elnök mondatát egy kicsit átírva; Nem az a szabadság, hogy bármit megírhat, hanem az, hogy nem kell megírni amit nem akar, amivel nem ért egyet. Röviden; hitelesnek kell lenni. Igen, még az oknyomozó riporternek is.

Aszongya Puzsér úr; Az a legjobb, amikor minél több pénz hullik a zsebébe.
A szentek már csak ilyenek. ;-)

Ugyan már. A legfőbb ideológus a médiamunkás. Mindent meg tud ideologizálni, még az ellenkezőjét is. Pénz kérdése.
Tisztelet a kivételnek, mert azért másmilyen is van.

"Nem nyugdíjasokból áll majd, és legfőképpen nem a nyugdíjasok nótáját húzza."

B+ Puzsér mit tud egy 1974. október 24.-én született fröcsögő az 40-50-as években született nyugdíjasokról, akik zömének keserű sors jutott. Akkor volt félelem, és sok ember lemondhatott az életéről, vagy egy életre tönkretették. Nem szégyenled magad, hogy azokat sértegeted, akik lehetővé tették, hogy az ország a háború után talpra álljon? Te mit tettél, hogy az ország gyarapodjon? Semmit. Fröcsögtél értéktelenül, ugyanúgy ahogy most is.

Az, hogy a baloldali meg a jobboldali média ilyen sok év ellenségeskedés után egymásra talált - nagy szégyen! És ráadásul nem a baloldali média részéről. (Tőlük ezt vártuk!)

Persze, gyarló az ember, de...ahogy az egyik Kusturica filmben mondja az egyik szereplő: "Megbocsátok, de nem felejtek!"
Szóval: Magyar Nemzet, Hírtévé, Mandiner...ezt nem kellett volna!

Úgy látom, hogy a a T. kommentelők nagy részének alapvető szövegértési problémája van. Néhányan kimondottan funkcionális analfabéták lehetnek, olyannyira képtelenek követni a jegyzetíró gondolatmenetét. Nem az a baj, hogy nem értenek egyet vele, hanem az, hogy nehezükre esik felfogni, megérteni egy-egy bővített mondat tartalmát. Ide vezet a gátlástalan pártpropaganda nagykanállal való fogyasztása, éveken át.

Pillanatnyilag csak a Fidesz, a kommunisták meg soha, mert a "rendszerváltás" totális kudarca az ő kormányzásuk műve, nem beszélve a 45 éves előzményről.
A reklámokból azokat kivéve, akiknek ebből közvetlen anyagi haszna van, mindenkinek teljesen elege van, korunk értékválságának is jelzője ez a túlhajtott, ostoba fogyasztás ösztönzés.
A TV2 és RTL klub megérett a kemény vissza szorításra.
Ez a két adó szintén kizárólag a közvetlenül belőlük élők számára érték, akiik nézegetik, kizárólag azért, mert nincs jobb, érdekesebb, értelmesebb.

A reklámadó bevezetése logikus lépés az orbáni rendszerben. Onnan kell elvenni: 1.ahol még van bevétel 2. ami ellen a proli nem fog az utcára vonulni 3. ami ellen az EU talán nem fog azonnal szankciókat bevezetni.
A "népfrontos" média tiltakozás (ATV-től a HírTv-ig) jelzésértékű és csak a csoportérdeket mutatja.
Puzsér ezeket jól látja.

Ami nekem nem tetszik: Orbánék már megint egy újabb sarcot vezetnek be, kihasználva azt, hogy a túlburjánzott reklámokkal csömörig eltelt emberek nem fognak tömegesen hőzöngeni ellene, PEDIG az adó nem fogja csökkenteni sem a reklámok mennyiségét (Sőt!!!!), sem a műsormegszakításokat, beleértve a hangerő indokolatlan felerősítését az alapadáshoz képest.
Utólag is bebizonyosodik, hogy az egész költséges mumushivatalt (vö. Médiahatóság)anno a Szalai Annamari kedvéért hozták létre és most se tudnak vele mit kezdeni.
Az meg külön egy undorító parasztvakító hazugság, hogy a befolyó bevétel oktatási célra menne... Ugyan, gyerekek! Az autósokat sarcoló illetékek, az üzemanyag adótartama se került az Útalapba! (Van még olyan, egyáltalán?:)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés