Változatlanul jóváhagynák

A Fidesz frakció egyhangúan támogatja a reklámadót

2014. június 10. 15:56
Egyhangúlag támogatta a Fidesz képviselőcsoportja kedden a reklámadóról szóló előterjesztés elfogadását, és úgy határozott, hogy a javaslatot, ha kell, változatlan formájában is jóváhagyja az Országgyűlésben – közölte Rogán Antal frakcióvezető. Az LMP szerint előbb a kormányzati propagandát kellene megtiltani.

A keddi frakcióülésen egyhangúan támogatták a fideszes képviselők a reklámadóról szóló javaslatot, amit akár változatlan formában is jóváhagynának a parlamentben – mondta el a frakcióvezető, hozzátéve: már szerdán szavazhat a parlament a javaslatról.

Rogán Antal elmondta: egyelőre nem ismeri a reklámadó-javaslatot érintő esetleges változtatási szándékokat, de jelezte, kedd este összeül a Fidesz frakcióelnöksége, amely áttekinti a módosító indítványokat. Az Országgyűlés szerdán szavazhat a reklámadóról. Rogán azt is megjegyezte, hogy az új adóról az ősszel, az adótörvények vitájakor még lehet majd egyeztetni, lehet rajta módosítani.

Az LMP viszont azt szeretné, hogy a reklámadó elfogadása előtt az Országgyűlés tiltsa meg a kormányzati propagandát, mondja ki a monopol helyzetben lévő állami és önkormányzati cégek reklámozásának tilalmát, valamint törvénnyel szabályozza az állami, önkormányzati cégek hirdetési politikáját.

Schiffer András frakcióvezető azt mondta, a „politikátlanított nyilvánosságnak semmi, de semmi köze a sajtószabadsághoz”, ezért az LMP egy a túlfogyasztást visszaszorító kezdeményezést támogatna. A Ház előtt fekvő indítvány viszont nem a túlfogyasztást akarja visszaszorítani, hanem annak haszonélvezőit akarja kijelölni – értékelte.

A társelnök szerint a jelenlegi törvényjavaslat nem reklám-, hanem médiaadó bevezetéséről szól, ugyanis nem a reklám-, hanem a médiaszabályozás a célja. Schiffer hozzátette: a törvényjavaslat nyíltan diszkriminatív, durván beleavatkozik a TV2 és az RTL Klub közötti versenybe, az adókivetés nem szolgál költségvetési érdekeket és a szöveg nem tartalmaz előírásokat arról, hogy a bevételt milyen célokra kell felhasználni.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én pedig egyhangúan ellenzem.

Tőlem most csak a szójátékra kaptad a lájkot.
Schiffernek történetesen igaza van.
:-)

"Az LMP viszont azt szeretné, hogy a reklámadó elfogadása előtt az Országgyűlés tiltsa meg a kormányzati propagandát, mondja ki a monopol helyzetben lévő állami és önkormányzati cégek reklámozásának tilalmát, valamint törvénnyel szabályozza az állami, önkormányzati cégek hirdetési politikáját."

A magam részéről én is helytelenítem a "Magyarország jobban teljesít" és a "Több tiszteletet a magyaroknak" jellegű, sok százmilliós kampányokat.Totálisan fölösleges pénzkidobás, mindennemű haszon nélkül. A monopolista cégek, szolgáltatók reklámozása meg olyan, mint a hajdani "cipőt a Cipőboltból" hirdetés, melyen évtizedekig tetszettek viccelődni. Ahol nincs igénybevehető alternatíva, választási lehetőség, ott minek az állami, önkori céget hirdetni?
Ha mégis megteszik, az csakis a költségvetési árbevétel illegális átcsoportosítása okán történik, zömmel magánzsebekbe. Ami alapból erkölcstelen. Pont annyira, mint a haldokló médiumok infúzión tartási állami megrendelésekkel.

Ezért értek egyet Schifferrel.

Nyugodj meg, a Barátok közt és a többi hasonló műsornak nem lesz vége. Már csak miattad :) se fogják megszüntetni, nehogy unalmadban verni kezdjed az asszonyt :)
Max. még benyomnak egy-két reklámblokkot, vagy emelik a reklámozók tarifáját.

Mindenki tudja, hogy a reklámbevétel megadóztatásának köze nincs a sajtószabadság korlátozásához. Még akkor sem, ha netán egy-két olyan média, amely eddig az adózatlan bevételből fenn tudta magát tartani, ellehetetlenül. Bár szerintem a törvényalkotók politikai (hátsó) szándéka főleg az RTL klub ellen irányul és nem néhány kisebb szájt ellen.

Ez a tavaly veszteséges TV2-nek kedvező (valamilyen mentőkötél..), az RTL nyereséges volt, az változatlanul fizet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés