Merkel barátja üti a Fideszt

2014. június 18. 14:31
skrisztián
Média 2.0
A kormány a lehető legrosszabb ellenséget szerezte magának a médiaadóval: hatalmas, gazdag és befolyásos.

Az ellenség, akit az ellenségeidnek se kívánnál

A csatorna a német RTL Csoporthoz tartozik, mely több európai ország (például Spanyolország, Németország, Franciaország, Hollandia, Horvátország) mellett Indiában is működtet tévécsatornákat. A csoport egy német médiaóriás, a Bertelsmann tulajdonában van, melynek érdekeltségei a könyv- és lemezkiadástól kezdve televíziós produkciókon át rádió- és tévécsatornák üzemeltetéséig terjednek. A második világháborút követően vette át a cég irányítását Reinhard Mohn, és az ő kezei között nőtt hatalmassá: a mammutvállalat ötven országban van jelen, több mint százezer embert foglalkoztat, bevételei pedig elérik a komplett magyar GDP tizedét. 2009-es halálát követően is gyakorlatilag a Mohn család magántulajdonában áll a konglomerátum, egy része közvetlenül, nagyobb része pedig a Reinhardt Mohn saját nevével fémjelzett, valamint a szintén általa alapított Bertelsmann alapítványokon keresztül. A család kitűnő viszonyt ápol Angela Merkellel: Liz Mohn, Reinhard megözvegyült felesége nyíltan támogatta Merkel indulását a kancellári tisztségért, és később is több, a Bertelsmannhoz köthető eseményen jelent meg a családdal együtt fotózkodva.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És???????

Ha nem tesszük ezeket akkor soha nem kerülünk ki a gyarmati sorból.

Nagy baj van Európában!!!!!!!

A tagok GDP-je különböző.
Az olló meg úgy soha nem fog záródni míg a kizsákmányolt országokban alacsony bérért, nagy profitot elérve a kizsákmányoló ország GDP-jét növelik. Mert elvitték eddig a profitot.

Az EU hozzon egy törvényt, hogy a globális cégek egyenlő munkáért egyenlő bért adjanak minden országban!!!!!!!!

" a mammutvállalat ötven országban van jelen, több mint százezer embert foglalkoztat, bevételei pedig elérik a komplett magyar GDP tizedét."

Egy ilyen erős ellenfél előtt ajánlatos kitűzni a feltétel nélküli megadás fehér zászlaját.

Majdnem olyan hatalmas ellenfél, mint a Pravda volt a Szovjetunióban.

Nagyon jó lenne, ha a média nyugaton is úgy működne, hogy az érvek szintjén mozog.

A rómaiak ismerték már a jogelvet: „Audiatur et altera pars”, azaz hallgattassék meg a másik fél is.

Nyugaton a közvélemény kialakítása gyakran nem az érvek szintjén mozog, hanem a másik fél érveinek elhallgattatásával.

A nyugati sajtó jelentős részének működése Magyarországgal kapcsolatban, mutatis mutandis, emlékeztet az egykori Pravda (Igazság) technikájára, ami rendszerint nem a Valóságot közvetítette a tömegeknek, hanem azt, amivel a Gazda hülyíteni akarta a tömegeket.

Az emberek félretájékoztatása nem csak a szovjet Pravda (jelentése: Igazság), hanem a tulajdonlás és a kapcsolati tőke jogán az úgynevezett „szabad világban” is lehetőség és létező valóság.

Az úgynevezett „szabad sajtó”, jelentős része nyugaton is úgy működött, mint a szarvasmarhák kettős gyomra, amivel benyelik a kizárólag növényi eredetű takarmányt, majd felböfögik, mint általában a kérődző haszonállatok.

Gyomruk csak speciális takarmányt fogad be Magyarországgal kapcsolatban: csak azt az ócska propagandát, amit Konrád György, Heller Ágnes, Paul Lendvai féle alakok tesznek eléjük a jászolba.

O.V. szeret fejjel menni a falnak. De vannak falak és vannak fejek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában