Mégsem fizet az RTL?

Portfolio: Megúszhatja az RTL a reklámadót 2014-ben

2014. június 19. 10:38
A TV2-t megmentő utolsó pillanatban benyújtott módosítónak köszönhetően az RTL is megúszhatja a reklámadót 2014-ben – írja a portfolio.hu. A tévétársaság ugyanis jelentős mennyiségű adóalapot csökkentő tételt könyvelt el, ennek következtében pedig negatív az adóalapja.

Az utolsó pillanatban nyújtottak be egy módosítót a reklámadó-törvényhez, amelynek értelmében az adóalapot mérsékli a korábbi években felhalmozott elhatárolt veszteség egy része. Alapvetően ezzel a TV2 jár jól, de a portfolio.hu szerint az RTL is megúszhatja az adófizetést emiatt. 

Az RTL ugyanis 2012-ben értékesítette a nemrég vásárolt RTL Kábeltelevízió Kft.-t (IKO), és a Cable Chanels S.A-t, és csaknem harmincmilliárdos árfolyamnyereséget könyvelt el az üzleten. Ez adóalap-csökkentő tételnek számít, a további csökkentő tételek hatására pedig összességében 23,7 milliárdos negatív adóalap keletkezett az RTL-nél, ami 2013-ban sem csökkent jelentősen.

A reklámadó-törvényhez benyújtott utolsó módosító értelmében a negatív adóalap 50 százaléka leírható lesz. A RTL bevétele 23,5 milliárd forint volt tavaly, tehát a bevétel és a negatív adóalap nagyjából kiütik egymást. Ebben az esetben az RTL a reklámadó alapján teljesen leírhatja, vagyis egyáltalán nem kell reklámadót fizetnie 2014-ben – írja a portfolio.hu

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát erre a fiúk nem számítottak!
A haveri TV2-t akarták kihúzni a lekvárból, aztán az RTL is jött vele.
Node nem baj, a CÖF rajtuk tartja a szemét, mert mi az hogy valaki kritizálni meri a Fideszt és a kormányt!
Hamarosan jönnek majd az RTL-bohócos plakátok...

Ez szörnyű! Már megint a szegényeket adóztatják. Vajon az RTL mikor szólal fel ellene? Hol van ilyenkor a TASZ, Amnesty International, az EU meg a MIAU?

LOL
A kecskepártiak most dühöngenek. Lesz diszlajk dögivel.

Én már régóta nem álmodozom. Nekem már tele van a ...-m az összes párttal. Ha pénzről van szó bármelyiknek a korifeusa eladná még a saját anyját is, miközben megmagyarázná, hogy ez miért jó a köznek.

Amúgy akkor voltam "ballibero" utoljára, amikor te Kiszel Tüncinek álcáztad magad.

Azon nincs felháborodás, hogy kisvállalkozóktól annyit követelnek, amennyi pénz be se jön,ha bankokról, médiáról van szó, óriási ribilliót csapnak,pedig az adók kifizetése után is vígan élhetnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés