Az RTL gyarmatnak tekinti Magyarországot

2014. június 20. 7:39

Lázár János
Napi Gazdaság
Az üzenet világos, az RTL vezetése azt gondolja, törvényen felül állnak, nekik nem kell adózni, s aki adófizetésre kényszeríti őket, annak előveszik a családját. Interjú.

Mintha a bejelentés óta az RTL jobban foglalkozna a kormány tevékenységével, s a miniszterelnök családjával, környezetével. Hogyan látja? 

Ez már a Bertelsmann-csoport és a nemzetköz média vállaltok számára a legsúlyosabb dolog, mert az RTL Klub bebizonyítja, korrupt vállalkozás. Eddig miért nem voltak ilyen híradások? Ha nem kell adózni, akkor nincs lejárató műsor, ha kell, akkor pedig Orbán Viktor édesapjával, lányával vagy barátjával, Mészáros Lőrinccel foglalkoznak. Egy európai uniós országban ez elképzelhetetlen. Az üzenet világos, az RTL vezetése azt gondolja, törvényen felül állnak, nekik nem kell adózni, s aki adófizetésre kényszeríti őket, annak előveszik a családját. Ezt akkor engedi meg magának egy vállalat egy országgal, azok lakóval szemben, ha azt gyarmatnak tekinti.

Mi lett volna az európai módszer? 

Megkeresik saját kormányukat, amely felveszi a kapcsolatot a magyar kormánnyal. De hangsúlyozom, a közteherviselésből mindenkinek ki kell vennie a részét. 

Lesznek feljelentések?

Ez nyilván az érintetteken múlik, de vannak olyan dolgok, amelyek kimerítik a becsületsértés jogi kategóriát és sértik az emberi méltóságot. Az RTL Klubnak - amely amúgy eddig - sokat adott a jogszerűségre, a jövőben sem engedhet meg mindent magának. A köz- és a magánszereplők között nem húzhat egyenlőséget.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 156 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Két nappal ezelőtt még azt dübörögte a balliberális média, hogy az RTL a FIDESZ üdvöskéje.

Akkor most van rajta sapka, vagy nincs rajta sapka?

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2014. június 20. 23:01

Czinege Lajos........

Az állam a legnagyobb maffia.

Igen, ez a lényege az egész cikknek.

"Megspézézve a dohány a föld mutyival, közmunkaprogramokkal, pénztárgépcsere akcióval, többszörös alkotmánymódisításokkal, államadósság növekedéssel, lassan egy millió az országot elhagyó munkanélküli, és lázas stadionépítési
hullám, hogy csak néhányat említsek."

Igen, ez az ország, az állam teljes átszervezése, ami nem hibátlan, amire persze mindig lehet bármit mondani, lehet bárminek nevezni, de szükségszerű. Amikor 2010 előtt Orbán azt mondta, kis felhatalmazás, kis változás, nagy felhatalmazás nagy változás, akkor erről volt szó, és erre kapott kétszer is 2/3-ot.

Azt meg döntse el az ellenzék, miért nem kapnak támogatást még a jogosnak mondott kritikák mellé sem? De nem hazudjon még magának is a sok hülye okfejtéssel. Nem szoborfej rugdosással, erkélyre mászással, vagy a fővárosi közgyűlésben, esetleg a Fidesz székház kertjében,a földön ülve, óvodás mondókák ismételgetésével, Dopemannal, a gyerekes, a metróban gatyát letoló Bendegúzzal kéne kritizálni, kritizáltatni.

Nem a régi, Vietnam, meg Angela Davis érdekében folytatott KISZ-es megmozdulásokat kéne utánozni.

Nem a régi MSZMP és KISZ vezérkart - vezérkart, és nem egyszerű tagokat - kéne hiteles alternatívának felmutatni.

"Hoznak egy törvényt amiben 40 %-kal adóztatják az ÁRBEVÉTELT, és nem a profitot"

Függetlenül a témától, és csak ezt a kérdést nézve, egyetlen megfogható dolog az árbevétel. A nyereséget különböző trükkökkel, fiktív papírokkal simán el lehet tüntetni, világszerte léteznek erre specializálódott "adóoptimalizáló" cégek. Azaz megvan az erre szolgáló intézményesített csalásra szolgáló iparág.

Miért ne lehetne az adó a többi mellett egy olyan költség, amit az árbevételből ki kell gazdálkodni a későbbi nyereség érdekében?

Ez lehetne a tiszta víz a pohárban.

Van igazság abban amit Lázár mond.
Amennyiben ok-nyomozni akar az RTL, a média, akkor vegye/vegyék fel listájukra mindazokat akiknek a vagyonuk - beleértve a befektetéseiket is - meghaladja az egymilliárdot. Az állításaik mellé pedig tegyék oda a bizonyítékokat is, mely elhagyása csak a törvény slendriánsága miatt minősül véleménynek, holott a valóságban rágalmazás lenne. A törvény elnagyoltsága a demokrácia és véleményszabadság köpönyege alatt lehetővé válik személyek lejáratása, tönkretétele. Az ítélkezés pedig a bíróság dolga.

Amit és ahogy az RTL, a média műveli a témát, semmivel sem erkölcsösebb, mint amit feltételez. Vajon mi lenne a véleménye, ha hasonlókat feltételeznénk az RTL tulajdonosáról, vezetőiről? Mi lenne, ha a feltételezéseiket, állításaikat bíróságon kellene bizonyítani? Mi lenne, ha nem tudják bizonyítani és ezért büntetés kiszabás történne?
Lehet, hogy "proletár-forradalmat" csinálnának.

A ker. tévéket be kell szántani, helyüket sóval behinteni!

Ne terelj. A hsz-ban nincs kettős mérce. Akivel kapcsolatos konkrét szervezet. A véleményem pedig magában foglalja az érveket is, melyek valódiságát a történések bizonyítanak.

Nem szóltam Sem Orbánról, sem Kovács Béláról. Amennyiben általánosnak vennénk az általam írtakat, akkor az minden hasonló esetre érvényesnek tartom. Emlékezetem szerint Kovács Bélával kapcsolatban egyetlen hsz.-ban sem tettem minősítést, ennek ellenére a körüle zajló események, történtek elgondolkodtatnak, de kivárom a végét.

Végezetül. Hiába akarsz belém kötni, nem fog sikerülni. Kár a fáradságért. Inkább tanulj, művelődjél, csiszold a stílusod, mert van mit behoznod. Legközelebb pedig akkor fogok reagálni a felszólításodra, ha látom a pozitív irányú változást.

Ez sem jobb, mint az Együtt-PM ifjú titánjainak demokráciát követelő skandálása.

Még mindig nem látod te sem, hogy nincs hitelesen kritizáló ellenzék, a vádak puszta felsorolása semmire nem jó.

Nem hibátlan ez a hatalom sem, de azért ezt ne kelljen nekem puszta bemondásra, ráadásul hiteltelen emberek bemondására elhinnem. Ne kelljen olyan ellenzék bemondására elhinnem, amelyik egyetlen belpolitikai csatát nem képes megnyerni, és mindenhez külföldi segítséget kunyerál, engem nem érdekel, miért van a kormánypárt erőfölényben. Volt ez már fordítva is. Ne kelljen azoknak hinnem, akik egy betű megváltoztatásával, a régi személyi állománnyal lettek rendszerváltók, de mára már leamortizálódtak.

Változásra viszont szükség van, még akkor is, ha az ellenzék nem ismeri el. Ehhez a változáshoz pedig a Fidesz szerezte meg a felhatalmazó többséget, ráadásul kétszer. Ez a lényeg, nem pedig az, hogyan lehet ezt értelmezni, kiforgatni, külföldről kritizálni.

Ne csak dumálj, hanem bizonyítsad be, hogy az RTL 40 %-al adózik a törvény szerint a bevétele után.

Az RTL állít valamit, ami pontosan annyit ér, mintha a HírTV állítaná ugyanazt valamelyik ellenzéki potentátról.

Te mégsem tennél egyenlőségjelet a kettő közé.

Ha, ha, ha!

A vádat kell bizonyítani a vádlónak és nem fordítva.

A megfogalmazásod így lenne valós; "Kaya Imbrahimék és a tokaji "ne mi nyerjük a legtöbbet" disznóság máig nem lett bizonyítva.

(Elnézést, hogy a kihagyott betűt pótoltam. :-))

Nem vagyok adószakértő, csak egyfajta logika mentén írtam le azt, amit gondolok. Még azt sem állítom, hogy igazam van.

Az osztalék már az általam említett adónak és költségeknek az árbevételből megmaradt része, gondolom, az is adózik, mint jövedelem. Egy kulcsosan. Ez lehet jó, vagy rossz, de abban van valami, hogy ne a jövedelmet, hanem a fogyasztást adóztassák. Kis fogyasztás kis adó, nagy fogyasztás nagy adó. Nem látom ördögtől valónak, a pénzét előbb utóbb mindenki elkölti.

Válaszok:
Berecskereki | 2014. június 20. 9:57

Elévülés, ez volt a végső szó.

Csak ennyi érved van? Volt más, akinek több volt.

Nem cáfolni kell egy levegőbe eresztett lufit, erre bárki képes, hanem bizonyítani. Dumálni könnyű, bizonyítani már nehezebb.

Rosszul fogalmaztam.

Nem cáfolni kell egy levegőbe eresztett lufit, ilyent elereszteni bárki képes, hanem bizonyítani. Dumálni könnyű, bizonyítani már nehezebb.

Az ellentmondás abban van, hogy a vállalkozás jövedelme a bevétel mínusz a költségek, vagyis az adóalapot képező nyereség, ha úgy tetszik profit..
Ennek jelenlegi adója összeghatártól függően 10 és 16 %.

A munkavállaló jövedelme pedig a kapott munkabér és juttatások. Ezután adózik közvetlen 16 %-al, majd fogyasztáskor átlagosan 22-24 %-al. Együttesen megközelítőleg 40 %-al. Holott a munkaerejének, mint árunak az újra előállításához költségei merülnek fel. Így a tényleges jövedelme a nettó bér mínusz a munkaerejének újra előállításához költségei. Sok esetben pedig ezeket a költségeket a munkabér és juttatások nem fedezik, vagy csak nagyon alapszinten. Így ha jobban akar élni, akkor hitelt vesz fel, eladósítva magát. Ennek következménye ismert.

LOL

A hvg írás szerzője ügyesen sikál, csúsztat, ködösít. Az árbevételt elemzi, ami önmagában semmit sem mond a témához kapcsolódóan. Még az eredmény sem, ami hiányzik az írásból. A költségek részletezésére, elelemzésére lenne szükség, hogy a hirdetésből, reklámból beszedett bevételeket mire fordították. Ez azonban hiányzik, mint ahogy az is, mennyi adót fizettek be a költségvetésbe, leszámítva az önrevízió adóját, amely az RTL-nél 2013 évben számottevő összeg.

Nagyon ajánlgatod a dutyit, csak nehogy te kerüljél oda.

Ne ködösíts. Még idézőjellel se. Az állításokat nem tudták a bíróságon bizonyítani a vádlók, ezért helyreigazításra kötelezte őket a bíróság.
Nem tudsz olyan jogerős bírósági ítéletet felmutatni, amely mindkét esetben a vádlottak bűnösségét mondta ki.

Így sem igaz. Az ÉS állítása a csalásra, visszaélésre vonatkozott. Ezt nem tudták bizonyítani.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy ki milyen hívő, mert a tények döntenek.
Amit pedig a hívő minősítéssel kapcsolatban megfogalmazol az feléd is igaz, amely a balliberális mivoltodban érhető tetten. Konkrétan; MSZP-SZDSZ attitűd.

:D
Nocsak! A "vörös-kék balliberális bárók" diszlájkolnak?
Már a Jobbikosok némelyike is beállt a sorba? Mégis igaz lenne, hogy egyes balliberális trollok Jobbikosnak adják ki magukat?

Természetesen én is jól tudom. Tudom, hogy ködösítés. Tudom, hogy továbbra is megy a suttogó propaganda. Tudom, hogy egyik állítás mellett sincs olyan bizonyíték, amely megalapozhatna egy ügyészségi, bírósági eljárást. Ha ilyen lenne, akkor 2005-2006 megtörtént volna.

Magyar Országgyűlés "Az Orbán család állami forrásból történő gazdagodása, különös tekintettel a szőlőbirtokokra" vizsgálóbizottsága Országgyűlés J/18470 szám alatt iktatott 2005. november 19.-én iktatott összefoglaló jelentés 42 oldalon keresztül tárgyalja a témát, de semmi olyan konkrétum nem található benne, amely egy ügyészségi, vagy bírósági eljárás alapja lehetne.

Ennyi lenne és részemről lezárnám a témát, mert ha ebből sem látod be, hogy nincs igazad, akkor felesleges minden további.

"Az RTL gyarmatnak tekinti Magyarországot"

Ami az RTL műsorainak többségét illeti tényleg nem azt a szellemi színvonalat képviseli, amit ennek a magyar népnek kívánok.
De azt, aminek Lázár János tekinti a magyar népet (kivéve a hozzá hasonló fácánvadászokat) na azt sem kívánom a magyar népnek.

Az pedig kifejezetten meglep hogy a kommentelők nem kis része mekkora vehemenciával védi Lázárt.
Úgyhogy meglehet, Janinak mégis igaza van: őt érdemeljük.

Ugyan nem tudom a "nekünk" milyen csapatot jelent, de ha a Lázárért (is) rajongókat,akkor a kirekesztésnek kifejezetten örülök.


A banánt pedig nem Te vagy az, aki szereted? El nem venném Tőled. Még a politikai hozzáértésed szenvedné kárát.

Tetszett volna figyelni a párttaggyűlésen, amikor azt magyarázták, hogy mi a különbség a "jó barát TV2" és a gonosz RTL között...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés