Miért idegesítő az ellenőrizetlen média?

2014. június 22. 11:06
Existimator
Köznapló
Most akkor, hogy van ez? Az RTL jobban „boldogul” akkor gyorsan nyomjunk rá plusz adót? És a lakosság adóztatásánál miért nem így csinálják?

„Azért nevetséges az egész: Magyarország vaskezű nagyurai, Európa legfőbb autokratái – Orbán és Lázár – magasról tojnak az EU vezetőire, de beszarnak egy TV adótól, melyet egy millióan néznek. Persze ha jobban belegondolunk nagyon is érthető a dolog, csak ismernünk kell hozzá a gőgös földesúri lelkületet. Ez arra támaszkodik, hogy a vezetőket és módszereiket soha NEM lehet kritizálni, a szent uralkodói család (Orbán-dinasztia) érinthetetlen, a következő kijelölt kormányfő és királyi utód (Lázár) sumákolásait pedig tilos bolygatni. Egyszerű ez, mint az egyszer egy. Csak épp gusztustalan és semmi köze a demokráciához. Az RTL klub 2013–ban 8,9 milliárdot fizetett be a magyar államkasszába. Orbánék kevésnek találják. És persze azzal jönnek, amire a droidok leginkább fogékonyak: »az extra profitot realizálók, extra adót is fizessenek«. Ez ám a korlátolt demagógia, ami még ráadásul saját elveikkel is ellenkezik. Hát nem ők jöttek azzal, hogy az egykulcsos adó azért igazságos, mert nem bünteti magasabb adóval azokat, akik jobban boldogulnak? Most akkor, hogy van ez? Az RTL jobban »boldogul« akkor gyorsan nyomjunk rá plusz adót? És a lakosság adóztatásánál miért nem így csinálják? Az ellenzék pont azt mondja: legyen progresszív adózás, hogy a nagyobb jövedelműek nagyobb részt vállaljanak a terhekből is. Ezt a Fidesz elveti, de azért az RTL–re alkalmazza? Kétszínű és átlátszó az egész! Az igazság az, hogy igenis zavarja őket az RTL, mert nem képesek irányítani! Határtalanul félnek attól, hogy az RTL hatalmas tömegeket tud befolyásolni és például róluk, a Fidesz potentátokról kínos híreket közvetít! Mint az Orbán apuka vagyonosodása, a felcsúti polginak átnyomott pénzek, vagy Lázár utazgatásai és folytathatnánk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valaki nem mond igazat.

"Az RTL klub 2013–ban 8,9 milliárdot fizetett be a magyar államkasszába."

"2012-ben félelmetes pénzügyi tranzakciót hajtott végre az RTL: értékesítette a nemrég vásárolt RTL Kábeltelevízió Kft.-t (IKO), és a Cable Chanels S.A.-t. A két társaságban meglévő részesedés értékesítése miatti árfolyamnyereség 29,4 milliárdos összege az adóalap csökkentő tételek közé került, az egyéb módosító tételek hatása miatt 23,7 milliárd forint negatív adóalap keletkezett 2012-ben. A negatív adóalap miatt az RTL Klub mindössze 5,5 millió forintos társasági adót fizetett 2012-ben, azt is önellenőrzés miatt. Az óriási negatív adóalap tartalék 2013-ban sem csökkent jelentősen, az RTL Klubnak több mint 23 milliárd forintos adóalap-csökkentő puffere van."

A 2013 évi adóalap 0,574 milliárd forint.

Forrás: http://www.portfolio.hu/vallal..

Csak az a (csöppet sem) gyanús, hogy éppen most kezdte az RTL a "tényfeltárást".
Eddig hol volt a bátorság? (Az erszényben?)

Válaszok:
Berecskereki | 2014. június 22. 11:35

Még idézőjelbe sem nevezném tényfeltárásnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés