A Népszava-ügyről

2014. június 25. 14:55

Tamás Gáspár Miklós
Dinamó Műhely
Azt mondják, tízezer új előfizetőre lenne szükség. Próbáljuk meg. Fizessük elő a Népszavát, s hátha majd olvasni is érdemes lesz egykor.

„A Népszava nívócsökkenése (külön ki kell emelni itt Lendvai Ildikó rettenetes szombati publicisztikáit) nagyon szomorú jelenség. Az egyre népszerűtlenebb MSZP szegényes és sivár szelleme árad cikkeiből. A lapból teljesen eltűnt a munkásosztály, amely létrehozta, filléreiből fönntartotta, és a hagyomány okából még olvasgatta annyira-amennyire. Nemrég bementem egy lakótelepi sörözőbe Pest egyik proletár negyedében. Hat asztal volt benne, három asztalon a Népszabadság, három másikon pedig a Népszava. (Más lap nem volt látható.) A tulaj szerintem többet kockáztat, mint az elkötelezett balközép értelmiségiek, avval, hogy fönntartja a munkáskocsmáknak ezt a régi szép szokását, hogy ingyenes minőségi olvasmányt akarnak juttatni a törzsvendégeiknek. Kérdés, hogy ezek a lapok (különösen a szegény kis Népszava) kiérdemelték-e a megható ragaszkodást.   

Az antiorbánizmus vallásának rituális gyakorlása nem elegendő.

De az elviselhetetlen, hogy a nagy múltú Népszavának esélye sincs, hogy összeszedje magát – hiszen a rendszerváltás utáni működésének is voltak jobb fázisai, tehát a dolog nem lenne lehetetlen –, hanem a jelenlegi helyzetben alighanem megszűnik, ami mindennek ellenére nagyon nagy baj. És hetven-nyolcvan ember állásvesztése se nagy vigalom. Rosszul működő, de szükséges intézményeket nem megszüntetni kell, hanem reparálni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szegény naiv, nosztalgiázó TGM!
Aki még lát lehetőséget a Népszavában, az egyéb gonoszságokra is képes.
:)

Azert TGM neha mond ertelmes dolgokat:
"Az antiorbánizmus vallásának rituális gyakorlása nem elegendő."

Ezt kene mar vegre megerteniuk.

Ez a nép szava: nem kell a Népszava!!!

Pardon, egy "kolozsvári " ! :)

Megtörtént velem Zalában, és megtörtént velem Borsodban: Magyar Nemzetet akartam venni Népszava, Népszabadság dögivel volt.
Azt mondja az újságos, hogy nincs, elfogyott.
Másnap szintén.
Kérdezem, ennyire viszik?????
A válasz: egy darabot küldenek.
Ez egy 50 ezres és egy húszezres város központjában lévő újságos.
Nem tudom, most hogyan van mert ez 2009-ben történt.

Honnan ezek a számok?
politikai napilapok közül a Népszabadság eladott példányainak száma 2012 3. negyedévéről 2013. 3. negyedévére 55 ezerről 48 ezerre csökkent. Ugyanebben az időszakban a Magyar Nemzet 40 ezerről 38 ezerre; a Népszava 16 ezerről 15 ezerrel, a Magyar Hírlap 9 ezerről 8 ezerre csökkent.

"Az antiorbánizmus vallásának rituális gyakorlása nem elegendő."

De nemcsak az antiorbánizmus vallásának rituális gyakorlása figyelhető meg, hanem a Mazsihisz vallásának rituális gyakorlása is megfigyelhető.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában