„A korrupció melegágya” – betiltaná a kormányzati propagandát az LMP

2014. június 26. 10:56
Schiffer András szerint szükségtelenek a minisztériumok és monopol helyzetben lévő köztulajdonú cégek reklámjai, ezért törvényjavaslatban tiltaná meg azokat. Az LMP-s politikus szerint az ilyen hirdetések sértik a sajtószabadságot, mivel a politikai korrupció melegágyai.

Az LMP törvényjavaslatban kezdeményezi a kormányzati propaganda, valamint a köztulajdonban álló és nem versenyző, monopolhelyzetű cégek reklámozásának tilalmát – közölte csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Schiffer András. Az ellenzéki párt frakcióvezetője azt mondta: amikor minisztériumok vagy olyan monopol helyzetben lévő cégek, mint például a Magyar Villamos Művek Zrt. vagy az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. reklámoznak, az szükségtelen, sérti a sajtószabadságot. Ezek a hirdetések a politikai korrupció melegágyai – értékelte továbbá az LMP-s politikus.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyan már, a fiúk tutira mennek. Még az EU által támogatott beruházások esetén is ott van/volt a "Magyarország jobban teljesít" szlogen, pedig azt nem a kormány finanszírozza.

Biztos, hogy ebbe nem fognak belemenni, hiszen a népbutítás a mindenkori kormány legjobb esélye a hatalmon maradásra...

Túlzásokba esik Schiffer. A céltalan pénzköltést (sajtófinanszírozást) vissza lehetne fogni, de nem hiszem, hogy jogszabállyal kellene/lehetne. Az favágó módszer. Inkább megvitatott irányelvek, józan önkorlátozás kellene (persze nem vagyok naiv; tudom, hogy az ilyesmi csak nagyon lassan tud kialakulni Magyarországon).

A kormányellenes propagandát meg külföldtől pénzelik- fékek és ellensúlyok, vagy mi a fenének nevezik ezt a balosok

Igen, például. Tudom, hogy miről van szó, de Schiffer abszolutista javaslata nem működőképes szerintem.

Részben egyetértek, a monopol állami cégek reklámozása szerintem is felesleges (bár igazából annak örülnék a legjobban, ha egyáltalán nem lennének reklámok, kereskedelmi sem, egyszerűen azért, mert nem éri meg, nem tudnak velük hatni az emberekre)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában