Lehet trollfeje a kitakart rendőröknek

2014. július 8. 10:25
A rendőrség beperelte az Indexet egy trollfejekkel kitakart rendőröket ábrázoló fotó miatt: a bíróság a portálnak adott igazat.

A magyar jog és a gyakorlat szerint felismerhetetlenné kell tenni a médiában az intézkedő rendőrök arcát, mivel a rendőrök nem közszereplők. Az Index ezt egy alkalommal úgy oldotta meg, hogy troll- és dinoszauruszfejeket raktak a rendőrök fejére. A rendőrség dörgedelmes levél után ment perre, a bíróság viszont az Indexnek adott igazat – számol be az RTL Klub.

A bíróság a rendőrséggel ellentétben viccesnek találta ezt a megoldást: „egyes rendőrök arcának helyén gunyoros, jellemzően azonban humoros, szellemes karikatúrák, egy esetben egy dinoszaurusz fej látható” – írják az ítéletben. A bíróság a Készenléti Rendőrség keresetét a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva utasította el. Az ítéletben azt írják: „az összeállítás nemcsak a készenléti rendőrség új egyenruhájáról számol be, hanem a magyar média által nehezen elfogadható helyzet sajátos stílusú kritikája is”.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már megint a két pulykafejű média van a porondon?

Tévedsz. A törvény nem konkrétan, de előírja, amely előírásból levezethető, hogy a kitakarás nem sértheti az ember mivoltát. Márpedig az alkalmazott megoldás sértő. Így a bíróság is tévedett. Amennyiben elsőfokú döntés volt, remélhetően másodfokra kerül és ott megváltoztatják a döntést.

Biztos nagyokat nevetne és örülnének az Indexesek és az RTLesek, ha a médiamunkásait, vezetőit különböző állatfejekkel propagálná egy másik médiafelület.

Cigányoktól beijednek, békés polgárokkal hepciáskodnak, ennél rondább ábrázatot érdemelnének.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés