Az MTI halála

2014. július 25. 10:11

Bolgár György
NOL
2014. július 20-án, szombatról vasárnapra virradó éjjel a Szabadság téren úgy lehetett felállítani egy fél év óta a viták és a hírek középpontjában álló emlékművet, hogy ezt a döntő fejleményt a Magyar Távirati Iroda nem közölte.

Ha azonban az MTI-nek nem fontos ez az országos és nemzetközi súlyú hír, akkor ebből végre le kellene vonni a következtetést: a még szabad sajtónak bojkottálnia kell az MTI-t. Az MTI nélkül is tudomást lehet szerezni arról, hogy Orbán Viktor mit mond és hol jár; az MTI nélkül is figyelni lehet Áder János kezét, hogy aláír-e vagy sem (egyébként úgyis aláír); az MTI nélkül is érdektelen, hogy Szijjártó Péter már megint elmondja, milyen hallatlan sikereket értünk el a keleti nyitás politikájával; és az MTI nélkül is be lehet számolni (ha valamiért fontos lenne) az ötszázadik Wass Albert-szobor felavatásáról (mert arról nem szoktak lemaradni).

Ha van tartás a még kitartó tévékben, rádiókban, újságokban és internetes portálokban, akkor mostantól nem vesznek át híreket az MTI-től, hanem megszerzik máshonnan. Bármelyik tudósítás végére odaírni, hogy MTI, szégyen.

Az MTI híre ugyanis nem hír, hanem gyalázatos kormánypropaganda, akkor is, ha írnak valamiről, és akkor is, ha nem. Az Orbán-kormány hatalom általi halálra ítélte a közszolgálati médiát és benne az MTI-t, ráadásul az MTI önmagát lógatta fel a kormány által állított akasztófára. Ne nyugodjék békében!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

AZ MTI már rég halott.
Mint minden olyan hírügynökség amely gondolkodás nélkül kiszolgálja a regnáló hatalmat, országtól és pártoktól függetlenül.

Egyébként a Népszabóság fénykorában is volt ilyen hírügynökség...

Hát bojkottáljatok, tüntessetek, kajabáljatok. A picsába meg már elmentetek.

Ez neked új?
A levest is utoljára eszik.
Kifordított nép, oszt jó napot. Van kávéd?

Az emlékmű kifejezi, amivel minden magyar egyetérthet, hogy a német megszállás és következményei nem csak a zsidókat sújtotta. Hogy ne fokozzák egyes körök esztelen ricsajozását, eltekintettek a felavatás hűhójától.

Nem állítom, hogy feltétlen igazam lenne, de olyan érzésem van, hogy Bolgár úrnak pocsékba menni látszott az a töméntelen verbális moslék, amit összehordtak, azután a tüntetésekre elfecsérelt idő, az eldobált narancsokra költött pénz és a gyógyszerek ára, amit a megemelkedett vérnyomás miatt szedni kellett.
A nyomasztó éjszakák és az ébredések utáni csalódások sora ez mind-mind feleslegessé vált; Bolgár úr azt sajnálja, hogy nem sikerült tüstént ott teremni és további szitokáradatot szórva, további három szakajtó narancsot eldobálni.
Ez veri ki a biztosítékot Bolgár úr fejében. Ettől szakadt el nála a cérna - de nagyon.
Sokkal jobban, mint illett volna.
Mert most mit is tapasztalhattunk?
Hát azt, hogy Bolgár úr nem ura önmagának. Hogy Bolgár urat egy jelentéktelenség így ki tud hozni a sodrából. Hogy Bolgár úr egy pojácává vált - és, hogy Bolgár úr gátlások nélkül képes szidni mindent és mindenkit, ha rosszul ébred.

Mellesleg, miért kellett ahhoz az MTI jelentése, hogy áll-e az emlékmű egészben, vagy még további befejező munka van rajta.
Ki kell nézni az ablakon, vagy oda kell menni és minden világos.

Majd, ha felavatják! na, az MTI hír lesz, kedves idegbeteg Bolgár úr.

Nem, nem vagyok baloldali, hiába erőlködsz.
Ami pedig a "függetlenséget" illeti, létezik élet a Magyar *Nemzeten kívül is. Mert látom komolyan vetted a cikket a "független újságírásról".
De látom, te egy ideális Magyar Nemzet olvasó vagy...

Nem az mtiből tájékozódunk hanem progresszívéktől..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés