Jövő héttől vizsgálja Sipos Pál ügyét a közmédia

2014. augusztus 6. 13:26
A jövő héten ül össze először Sipos Pál ügyében etikai vizsgálatot irányító közmédia-testület – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.

Az MTV Nonprofit Zrt. és az MTVA vezérigazgatója felkérte Rozgonyi Krisztina médiajogászt, a Nemzeti Hírközlési Hatóság korábbi elnökét, hogy vegyen részt a vizsgálatban – olvasható a közleményben. Tudatták: a testület vezetője Galambos István, az MTVA nemzetközi és társadalmi kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese lesz, a munkában Rozgonyi Krisztina mellett Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese, Balázs Bianka, az MTVA gyermek- és ifjúsági műsorokért felelős főszerkesztője, valamint Cseh Dávid, az MTVA Humánerőforrás-gazdálkodási Irodájának helyettes vezetője vesz részt.

A vizsgálat céljaként az MTV Nonprofit Zrt. és az MTVA a múlt feltárását és ajánlások megfogalmazását nevezte meg, hogy hasonló esetek a jövőben ne fordulhassanak elő. A két intézmény vezetői augusztus 1-jén tudatták: a közmédia szeretné segíteni Sipos Pál ügyében az igazság megismerését, ezért etikai vizsgálatot indítanak. Az MTV Nonprofit Zrt. július 22-én közölte: azonnali hatállyal visszahívta Sipos Pált az MTV Örökös Tag Alapítványból.

Július elején a 444.hu számolt be „Utána minden állat szomorú” című írásában arról, hogy huszonöt évvel ezelőtt az általuk S. néven említett magyartanár diákjait molesztálta egy fővárosi gimnáziumban. Sipos Pál volt az a bizonyos magyartanár – mondta néhány nappal később az origo.hu-nak Rozgonyi Krisztina médiajogász, aki ugyanabba az iskolába járt, ahol a férfi tanított. A férfi a 444.hu-nak azt mondta: a huszonöt évvel ezelőtti iskolai lebukásáig „nem nőtt be a feje lágya”. Azonban ahhoz ragaszkodott, hogy tévés karrierje idején már nem történt meg, hogy gimnazistákhoz közeledjen.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés