Média: Nyakunkon a gondolatrendőrség

2014. augusztus 13. 15:20

Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás
A kiválasztott vezetőknek az alattvalókról jó atyaként való gondoskodása, vagyis a paternalista felfogás már megint betört az életünkbe!

„Amint azt már számosan közreadták, az állami televízió reggeli híradójában azért nem közölték az amerikai színész halálhírét, mert „Egy sztár öngyilkossága könnyen öngyilkossági hullámot indíthat el”. A műsor szerkesztői – az elmúlt években kialakult beidegződéseket követve, esetleg felsőbb hatóságukkal, a pártközponttal, vagy valami hasonlóval konzultálva – arra a következtetésre jutottak, hogy a nézőket, a közönséget, vagyis a szerintük a magyar nép önálló gondolkodásra képtelen tagjait csak bizonyos elővigyázatossági intézkedések után avathatják be a történtekbe. Ugyanis, amint az az MTVA közleményéből kiderül: „A Híradó foglalkozik Robin Williams halálával, de igyekszik megadni hozzá azt a keretet, amivel talán elkerülhető, hogy újabb öngyilkosságok történjenek.” A halálhírt tehát csak akkor akarták nyilvánosságra hozni, ha már a feltételezésük szerint egyesekben keletkező sokk pszichológussal és más szakemberekkel való feloldásának lehetőségét is megteremtették.

Egy legyintéssel elintézhetnénk a dolgot. Mondhatnánk, hogy aki az internet és a megannyi rádió- és tévéadás adás által átszőtt világunkban komolyan hiszi, hogy egy ilyen hír titokban maradhat, annak nincs ki a négy kereke. Talán nincs is. De ennél alighanem többről van szó! Arról, hogy aki éveken keresztül tartósan a hatalom körein belül mozog, s csak hasonszőrűekkel érintkezik, az előbb-utóbb elveszti józan ítélőképességét. Kezdi azt hinni, hogy a világ az általa elképzelt módon működik, illetve eszerint működtethető. Innen már csak egy ugrás, hogy meggyőződésévé váljék: csak rajta, az elszántságán, az akaratán múlik, megtörténnek-e, s miként történnek meg az események, s azoknak milyen hatása lesz az úgymond gondjaira bízott tömegekre.

E tekintetben is visszaérkeztünk hát oda, ahonnan a rendszerváltozáskor elindultunk: a kiválasztott vezetőknek az alattvalókról jó atyaként való gondoskodása, vagyis a paternalista felfogás már megint betört az életünkbe!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze. Minél több öngyilkosságot, gyilkosságot, háborút, rombolást!
Ez kell a művelt Nyugat nézőinek.

Az M2 tegnap este a Holt költők társaságát adta. Szép tőlük.

Az index.hu-s "konteó-nap" általam idevonatkozóan levont tanulsága:

A Kabai-féle szar konteókon csak gúnyos iróniával lehet továbblépni..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés