Lefejezett egy amerikai újságírót az Iszlám Állam

2014. augusztus 20. 10:05
Az amerikai James Wright Foleyt a kamerák előtt fejezték le az Iszlám Állam fegyveresei. A negyven éves szabadúszó újságírót két éve rabolták el Szíriában. A terroristák azt ígérték, hogy ha az USA nem hagy fel a légicsapásokkal, akkor Steven Sotloff, a Time magazin munkatársa lesz a következő áldozat.

Kamerák előtt fejeztek le egy Amerikai újságírót az Iszlám Állam harcosai. A negyven éves James Wright Foleyt 2012-ben rabolták el. A videó elején felidézik, hogy Barack Obama amerikai elnök engedélyezte az Iszlám Állam állásai elleni amerikai légicsapásokat. Ez után a kamera Foleyra vált, akit feltehetően kényszerítettek egy USA-ellenes szöveg elmondására. A videó végén a végig Foley mellett álló, arcát fekete kendőbe takaró terrorista lefejezi az amerikai újságírót.

A videó végén egy másik korábban elrabolt amerikai újságíró is feltűnik: a fegyveres üzenete szerint ő lesz a következő, ha Obama nem dönt úgy, hogy az USA befejezi a légicsapásokat. Az újságíró a külföldi lapok szerint Steven Sotloff, a Time munkatársa. Sotloff tavaly augusztusban tűnt el Szíriában.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

a sok húgyagyúnak rá kellene már jönni, hogy egyetlen elcseszett, balfék amerikai lépés sem igazolhatja, amit az IS csinál.

Az IS nem az iszlám válaszcsapása a nyugat bűnei ellen, hanem egy középkori szinten élő rablóbanda, cinikus állatok, akik nem elsősorban nekünk csinálnak rosszat, hanem saját népüknek, hiszen sokkal-sokkal több muszlimot, arabot gyilkoltak le bestiálisan, mint európait vagy amerikait.

1. láthattál már magát boldogan felrobbantó embert is
2. nem tudhatod, mit szedettek be vele
3. nem tudhatod, nem ígértek-e először kegyelmet neki arra az esetre, ha elmondja a szöveget
4. és persze lehet hamis is az egész

egy kép még nem információ

ez hogy kapcsolódik csak minimálisan is ahhoz, amit írtam?

"egyetlen... sem" - ez azt jelenti a magyarul tudók számára, hogy egyik sem (a sok közül)

olvass, értelmezz

még mindig nem értem, mit akartál azzal üzenni, hogy menjek oda.
Csak akkor írhatom le, hogy a Nap olyan forró, hogy a felszínén mindent felperzsel, ha magam is odamegyek, és beleugrom?

Leírtam a véleményem, mire te elkezdesz pattogni, hogy menjek oda. Miért is?

Ráadásul, ahogy hallottam a hóhér egy angol akcentussal beszélő arab (?) volt. Cameronék már nekiültek egy válságtanácskozásnak, hogy mit lehetne tenni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés