Ceterum Censeo: Désijaninak mennie kellett

2014. augusztus 21. 8:10

Boris Vian
Tutiblog
Lehet kéne valami tünti – akár a Norvég Alap terhére – a svejci nagykövetség előtt? Vagy kefírrel dobálni az épületet és fagyis dobozokban virágokat kihelyezni?

Dési tényleg nem mindennapi figura. A népszavis főállás mellett szorgalmasan atévézett (Arcélek, Újságíróklub, Fórum, Civil a pályán, Jam, stb. című korszakos műsorok arca volt évekig), mikor úgy döntött beleszeret Gyurcsány Ferencbe és ezzel ki is lép a nyilvánosság elé, kockáztatva ezzel a szakmai becsületét és a jól fizető állását. 2011-ben, miután úgy szólalt fel a Demokratikus Koalíció megalakulását ünneplő rendezvényen, hogy azt előtte nem egyeztette le a munkaadójával, az ATV vezetése elzavarta. Most pedig a Népszavától kell mennie szegény Désinek. Pedig évek óta „nagy sikerrel” írja a publicisztikáit, amelyeknek végén mindig a Ceterum Censeo: Orbánnak mennie kell! –szöveg volt olvasható; akkor is, ha csak az volt a baj, hogy berúgott egy gárdista, vagy éppen nem esett az eső.

Mindenesetre tény, hogy mivel Désijani nyomta a legharciasabb orbán-bashinget, ezért az ő elbocsátása csakis függetlensajtóellenes dolog lehet. Egy ballert nem lehet csak úgy kirúgni a munkahelyéről… (…)

A következtetés tehát levonható: a Népszava megszűnése miatt a milliárdos Puch Lászlónál és körénél kellene tiltakoznunk. A Mesterházy ellen egykor nyíltan szervezkedő pártpénztárnok jelenleg csupán a saját megyéjében kavar. Kivár. De befolyása továbbra is meghatározó.

A kérdés az, hogy milyen érdekek fűzik a sértett pénztárnokot és üzleti körét ahhoz, hogy a Népszava tönkremenjen?

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tanult az ATV-nél történt kirúgásából. Most közmunka program áll Dési et. Rendelkezésére, talán ott vissza tudják még vezetni a munka világába..

Nono!
Mit szólna ehhez Gréczi Zsolt?

"Ha Puch felszámolja a Népszavát"

Kénytelen lesz..

A Népszava egyetlen funkciója az, hogy pár lelki ( és testi) nyomoronc ciánista öntse az epéjét betűkbe.
Az okos más kárán tanul, a hülye a sajátján se. Dési legkésőbb az ATV-ből való kirúgása után rájöhetett volna , hogy ebből nem fog megélni szerencsétlen élete végéig.
Bolgár et. ahogy nem kapott fizut a Népszavánál nem is írt oda többet, ingyen ő sem rettegni.
Félek ezeket még közmunka sem fogja elvezetni a munka világába, annyira reménytelen esetek.
Németh et. is sztem kezdi érezni a vesztét. Jó szag, meg hangulat lehet a szerkesztőségben, mindenki a másikat nézi, méregeti ki lesz a következő elvtárs. És nyilván mind öngondoskodó volt egész életében, nem lépett ki a magánynyugdíjpénztárból, remekül érvényesül a szent piacon..

Néhány hete - igaz, nincs bizonyíték, de pont ezért lehetett teleordítani Európát - az Origó főszerkije...
Most egy másik "A"-kategóriás nagyágyu, a Népszavás Dési Jani.

Hát ez a Lézer János kanc-miniszter soha nem pihen?

Dési sose feledi a holokausztévet el!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés