Politikai nyomásról írt levelében a volt origós

2014. augusztus 22. 11:55
A 444 közölte Pethő András volt origós főszerkesztő-helyettes levelet, melyben arról írt a Telekom belső ellenőrzésének, hogy politikai nyomás van az Origón.

Pethő András, az Origo felmondott főszerkesztő-helyettese a 444-nek elismerte, hogy ő írta a levelet a Telekom belső ellenőrzésének. A 444 által ismertetett levél szerint „rendszeresen érték politikai jellegű befolyásolási kísérletek az Origo szerkesztőségét. Ezeknek a kísérleteknek szerepük volt Sáling Gergő főszerkesztő mostani eltávolításában”. Pethő arról írt: „a befolyásolási kísérletek úgy történtek, hogy politikusok környezetéhez tartozó személyek kéréseket fogalmaztak meg a Magyar Telekom menedzsmentjének egyes tagjai számára, akik aztán ezeket a kéréseket több esetben utasításként továbbították az Origo Zrt. vezérigazgatójának”.

Sáling Gergő főszerkesztő viszont rendszeresen visszautasította a hozzá érkezett kéréseket a szerkesztőség függetlenségére hivatkozva.

Pethő szerint a legnagyobb konfliktust az általa a Miniszterelnökség ellen indított per jelentette, melyben Lázár János utazásainak részleteit firtatta.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés