Válasz Juhász Péternek, a politikus trollnak

2014. szeptember 5. 17:59

Huth Gergely
Pesti Srácok
Mi volt etikátlan abban az interjúban, amit minden ellenkezésed ellenére (sajtótájékoztatón, közterületen) megpróbáltam veled elkészíteni?

Céges reklámnak se rossz, amikor a média egy része, és most Juhász Péter is összegzi a Gerilla PresS Lapkiadó és Médiatanácsadó Kft. megbízásait.  Ha sikerül végre leszűkülni arról a néhány rólunk szóló, nettó hazugságon alapuló és sajtóperek tárgyát adó cikkről, amelyekkel most JP is nyomul, könnyen belátható: ezeket a kommunikációs munkákat mindig tisztességesen, jó minőségben és a konkurenseinknél többnyire olcsóbban végezzük el, magán-, állami- és önkormányzati megrendelőink nagy örömére. Az így keresett pénzt pedig  a PestiSrácok.hu kiadására fordítjuk, csakúgy, mint az egyelőre még szerényke reklámbevételeket.

Kicsiben, vagy nagyban, de így működik egy kiadó. Gratulálunk Bajnai Gordon másodtisztjének, hogy mindezt felfedezte!

Persze évszázadok óta kényes kérdés, hogy a kiadó (a bal kezünk, jelen esetben a GerillaPresS) üzleti érdeke és a lap (jobb kéz, PestiSrácok.hu) etikus működése hogyan egyeztethető össze.Többször, például a reklámadó visszaforgatását követelő petíciónkban is leírtuk már az alapvetésünket: A mai médiakáoszban minden újságíró egyéni kötelessége a sajtóetika betartása, azaz függetlenül a kiadó tulajdonosainak érdekeitől, a témaválasztás motivációitól, minden újságíró és szerkesztő egyéni felelősséget visel a sajtószabadság fennmaradásáért. A Médiaalkotmányban is leírt hazai sajtóetikának tehát a cikkben, vagy műsorban kell érvényesülnie és nem az univerzumban, úgy általában.

És itt a kérdés Péter: Mi volt etikátlan abban az interjúban, amit minden ellenkezésed ellenére (sajtótájékoztatón, közterületen) megpróbáltam veled elkészíteni? Mi az etikátlan az alábbi kérdések feltételében:

- Vajon miért nem értékelik Juhász Péter gyöngyöspatai TASZ-os munkáját a helyi roma vezetők?

- Miért ment csődbe jelentős köztartozásokkal, vagy fantomizálódott annak a 12 vállalkozásnak a többsége, amelyeket Juhász Péter vezetett, vagy alapított? (A témáról EBBEN a cikkünkben olvashatnak bővebben!)

- Miért határolódott el Juhász Pétertől az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért Mozgalom legtöbb alapítója, akik Juhásszal ellentétben helytelennek tartják, hogy a médiatörvénnyel szemben 2010-ben szerveződött civil mozgalom Bajnai Gordon politikai szövetségének részévé vált. (Érdemes minderről meghallgatni Papp Réka Kingát, a 2011-es Milla-tüntetés szónokát az ATV Hírvita című műsorából ITT – az ügy a kilencedik perc után kerül terítékre.)

Ha már efféle nexusba kerültünk, íme még egy kérdés Kedves Péter: a daliás mozgalmi időkben hol, illetve kik szerkesztették a Milla „független” és „civil” oldalát? És még egy: egyéni céljaidra mennyi pénzt vettél fel Péter „szürkén”, illetve „feketén” a Milla Egyesülettől?

És végül: kettőnk közül vajon ki a  „propagandista troll”?

Még mindig várom a válaszod!
Üdvözlettel:
HUTH GERGELY felelős szerkesztő – PestiSrácok.hu
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ki a propagandista troll? Te, meg ő. Megfoghatjátok egymás kezét, és elhúzhattok a p.ba

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés