A berkik és a vajnák, avagy az országformáló kultúranélküliség

2014. szeptember 8. 17:02
Lelkiismereti kérdés, hogy ha kimondjuk Berkiről a valóságot, akkor ne álljunk meg nála, hanem mutassunk rá a gazdákra is. A hajdúkra, a vajnákra, a kálomistákra. Mert amennyire irritáló Berki, annyira nem tényező.

„Berki Krisztián ugyanis arról győzködi a világot, hogy ő egy másik Andy Vajna. Csakhogy ez hazugság. Berki csupán egy rosszul kitalált, ízléstelen médiablöff, ami egy picit is kulturált országban még csajozni is kevés volna. Itt viszont pár hónapig főműsoridős proli szórakozás, amit valami kétszázezer emberi roncs követ a facebookon.

Berki Krisztián lakása kisebb, mint Hajdú Péter gardróbszobája, bérelt autókkal vagizik, és ha rávisz a rosszízlés, százezerért megveheted kilóra bármilyen diszkóhaknihoz. És mindezt akkor mondhatjuk el róla, amikor úgynevezett elsővonalas sztár. Ez a suttyó magamutogatás még a polgári jóléttől is kurva messze van, csak nagyon rossz körülmények közt élő emberek téveszthetik össze a fényűző gazdagsággal.

Andy Vajnának létező luxusautói és tengerparti villái, valóságos kaszinókra szóló valóságos koncessziói vannak, a spanjai pedig nem a budapesti éjszaka sluszkulcspörgető vállalkozói, hanem az ország valódi urai: Orbán, Rogán és Lázár.

(...)

Távol álljon tőlem annak még a szándéka is, hogy Berkit, ezt a szánalmas proteinsámánt bármiért is rehabilitáljam. Az viszont lelkiismereti kérdés, hogy ha kimondjuk Berkiről a valóságot, akkor ne álljunk meg nála, hanem mutassunk rá a gazdákra is. A hajdúkra, a vajnákra, a kálomistákra. Mert amennyire irritáló Berki, annyira nem tényező. A magyar kultúra és média olyanok kezében van, akik romlottabbak és kártékonyabbak, minden összevetésben rosszabbak nála. Ebben az országban ők a valódi hatalom birtokosai, nem a TV2 kifutófiúi.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Puzsér: "ha kimondjuk Berkiről a valóságot, akkor mutassunk rá a gazdákra is. A hajdúkra, a vajnákra, a kálomistákra."

Puzsér úr is úgy tesz, "mint Bodóné, mikor a bor árát kérték":

Az is ilyenkor mindig másról kezdett beszélni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés