Cenzúrára akarták rávenni a lengyel tévéseket Kövérék

2014. szeptember 10. 13:57

Szily László
Cink
Majdnem egy hete történt, hogy a kelet-európai fiataloknak szervezett, Szabadság Expressz nevű rendezvénysorozat budapesti állomásán Kövér László megbillent egy sima kérdéstől.

Majdnem egy hete történt, hogy a kelet-európai fiataloknak szervezett, Szabadság Expressz nevű rendezvénysorozat budapesti állomásán Kövér László megbillent egy sima kérdéstől, és a hallgatóság döbbenetére vad monológba kezdett a az ukrán–orosz konfliktusról, amit »cirkusznak« nevezett. ()

A hangulat annyira megfagyott, hogy a lengyel tudósítás szerint a program egyik szervezője megkérte a magyar házelnököt, ne beszéljen a résztvevőkkel ilyen leereszkedő hangnemben.

Ekkor kezdett bele Kövér a monológjába, aminek a végén:

»A program 28 éves ukrán résztvevője, Hanna Hrabarszka Kövér szemére vetette, hogy érzéketlen az ukránok drámája iránt. – A hazámban emberek halnak meg, ott háború folyik – mondta. Ezek után felállt és kiment a teremből. A konferenciát néhány más résztvevő is elhagyta, köztük az egyetlen magyar is.«

A legjobb, hogy mi volt a Kövér szavainak súlyára ráébredő magyar stáb reakciója: a Gazeta szerint rá akarták beszélni a végig forgató lengyel tévéseket, hogy ne használják fel a felvételeiket, sőt Rafal Jas beszámolója szerint »azzal kezdték vádolni, hogy bizonyára manipulálni fogja a magyar házelnök szavait.«

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szily, a tankok szállításának felfüggesztésről véletlenül nem beszélt Kövér?
A Cink kezd olyan lenni, mint a Besenyő család.

A részleteket és a konkrét felvételt nem ismerve azért nem vennék mérget Szili szavaira.
Valami zűr biztosan volt, de jó lenne tudni a konkrét tényeket is, mert a fentiek alapján nem világos, mi is volt a valódi konfliktusforrás.

Kövér ezeket mondta, és teljesen igaza van!

"A nem létező ukrán állam hadserege" nem fogja legyőzni az orosz hadsereget

"Ukrajnában egy manipulált folyamat zajlik, amiben a legkisebb szerep épp az ukránoknak jutott."

"Ennek a cirkusznak az a célja, hogy Európát egyszer és mindenkorra leválassza Oroszországról."

"A nyugati sajtó egy része úgy hazudik, mint hajdan a Pravda."

Kövér beszéde:

"Ennek a cirkusznak az a célja, hogy Európát egyszer és mindenkorra leválassza Oroszországról" – mondta Kövér, aki szerint Oroszországnak, Vlagyimir Putyin elnöknek más célja van, de azzal neki semmi dolga.

Kövér szerint egyébként nagyon fontos, hogy csatlakoztunk a NATO-hoz, hiszen ezáltal védve van az ország orosz revansizmussal vagy birodalmi törekvésekkel szemben. A házelnök azt is mondta: megérti a balti népeket és a lengyeleket, akik tartanak az orosz terjeszkedéstől, de szerinte Oroszországnak is van egy jogos biztonsági igénye.

„Ki volt az az amerikai vagy európai politikus, aki megkérdezte volna, hogy az ukránok mit akarnak? – kérdezte Kövér, megemlítve, hogy csak Putyin játszott el egy népszavazást, mikor elcsatolta a Krímet Ukrajnától. „A nyugati sajtó egy része úgy hazudik, mint hajdan a Pravda" – ajánlott szélesebb körű tájékozódást a fiataloknak Kövér, aki azt mondta, nem tud róla, hogy Magyarország oroszbarát politikát folytatna.

A házelnök szerint Magyarországnak az a véleménye az ukrán konfliktus ügyében, mint az Európai Uniónak - illetve mivel ilyen, egységes álláspont nincs, inkább úgy fogalmazott, hogy semmi olyat nem mondtak a magyar politikusok, amit mások ne fogalmaztak volna meg. Kövér szerint az is tévedés, hogy Ukrajnában valódi demokrácia készülne, amit semmi nem mutat jobban, mint a magyar kisebbségnek kedvező nyelvtörvény és választási törvény felfüggesztése.

Mi lehet a megoldás? – kérdezte Kövér, aki szerint nyilvánvalóan nem valós lehetőség, hogy „a nemlétező ukrán állam hadserege" legyőzi az orosz hadsereget, vagy hogy Putyin meggondolja magát, esetleg a szankciók térdre kényszerítik Oroszországot. Ehelyett az lenne a jó, ha normális együttműködés alakulna ki Európa és Oroszország közt, de ennek esélye beláthatatlan időre elveszett, mondta."

ezért a cenzúrára való felszólítás is teljesen rendben van, igaz Zsófika?

mindenképpen megnézem a közszolgálati híradót, ott biztosan hitelesen tudósítanak majd róla.

ennek az égvilágon semmi értelme

"Ez az ukrán csaj az, akiről felvétel van, hogy molotovot dob a rendőrökre a Majdanon. Amúgy meg Tyimosenkó keresztlánya ..."

Nagyon konkrétnak tűnik ez az infód...Hol nézhetnék rá erre és arra a csajra én is Összehasonlításképpen ?

Ha azonos a két aktivistahölgy akkor nagyon érthető hogy zokon vette Kövér szavait...

Hogyan történt tehát?

Azzal gondolom tisztában vagy, hogy senki nem cáfolta azt, hogy Kövér valóban ilyeneket mondott.

Szóval itt csak Kövér stábja akart manipulálni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés