A hatósági ár kommunista eszköz

2014. szeptember 16. 8:37

Molnár Csaba
DKP.hu
Törvényben kötelezni egy vállalkozót egy fix árra – ez jelen esetben nulla forint – a piac szabályainak és körülményeinek teljes figyelmen kívül hagyásával, a kommunizmus éveit idézi.

Sajtóértesülések szerint a kormány legújabb döntése nyomán a két nagy kereskedelmi csatorna a jövőben sem kérhet terjesztési díjat a szolgáltatóktól, hiába vannak a legnézettebb adók között. Mivel a TV2 Fidesz közeli kézben van, joggal reménykedhet egy módosító indítványban - ahogy az a reklámadónál is történt - az RTL Klub viszont most komoly bajban lehet. Mivel a kormány szemében minden tény kritikának és minden kritika támadásnak minősül, nem meglepő, hogy újabb eszközzel próbálja ellehetetleníteni a sajtó még független szereplőjét.

Ez az eszköz viszont sokkal durvább, mint amit eddig megengedett magának az Orbáni hatalom, hiszen törvényben kötelezni egy vállalkozót egy fix árra - ez jelen esetben nulla forint - a piac szabályainak és körülményeinek teljes figyelmen kívül hagyásával, a kommunizmus éveit idézi. Ahogy az életben mindennek, a médiaszolgáltatásnak is megvan az előállítási költsége, reklámértéke, és kereslete, ezek alapján alakul ki a szolgáltatás ára – legalábbis a szabad országokban.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy az Orbán-kormány kommunista eszközökkel próbálja megóvni a hatalmát, elüldözve minden független médiumot, amelyik nem hajlandó a hazug kormánypropaganda terjesztésére. A DK szerint az a hatalom, amely elhallgatásra, hírhamisításra és hazugsággyártásra épül, gyenge és törékeny lábakon áll, hiszen a valóság a legnagyobb kritikusa.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ami jó a népnek, és nem bánt senkit az tök mindegy, kik alkalmazták először a nácik vagy a kommunisták.

Ők találtak fel jó dolgokat is!

Csak azt kell elvetni amely mások ellen van.

Így kesereg a DK-s Molnár Csaba:

"Törvényben kötelezni egy vállalkozót egy fix árra – ez jelen esetben nulla forint – a piac szabályainak és körülményeinek teljes figyelmen kívül hagyásával, a kommunizmus éveit idézi."

Azt viszont tudjuk, hogy azt a 8 százalékos megtérülést, amit a Horn-kormány garantált a vásárlóknak az erőművek privatizálásakor.(Origo)

A garantált 8 százalékos megtérülés viszont milyen találmány lehet az okos DK-s Molnár Csaba szerint?

Azon túlmenően, hogy a költségelszámolás terén még hatalmas nagy kapuk maradtak nyitva extraprofit kiszivattyúzására!

"aki megállítja az áremelést az kommunista, aki meg árakat emel az a piacbarát demokrata"

A "piacbarát demokraták" hasonlítanak Orwell Állatfarmjának állataihoz, akiknek egyik alaptörvénye így hangzott:

"Négy láb jó, két láb rossz!"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában