Cigányozás és újságírólélek

2014. október 10. 10:20

Roma Sajtóközpont
hvg.hu
A cigányozás trendi lett, és ebben jól láthatóan az úgynevezett baloldal sem akar lemaradni.

„Ha valaki azt gondolná, hogy Bánó András minapi megnyilvánulásával átlépett volna bármilyen szakmai, erkölcsi határvonalat, többszörösen téved. Egyrészt mondott ő ennél már cifrábbat is: szinte napra pontosan nyolc éve például az olaszliszkai gyilkosság másnapján arról kérdezte az akkori romaügyi államtitkárt, Teleki Lászlót, hogy milyen programmal lehetne átformálni a cigányság gondolkodását, hogy ne a bűnözés legyen az elsődleges elképzelésük a megélhetésre. Másrészt a nagytekintélyű, újságírók sorát kinevelő műsorvezetőjének kérdésfeltevése feltűnően rezonál arra a kommunikációs fordulatra, amely az elmúlt hónapokban a baloldalon, elsősorban a Demokratikus Koalíció és holdudvara környékén végbement.

A cigányozás trendi lett, és ebben jól láthatóan az úgynevezett baloldal sem akar lemaradni. A »cigánykérdés« nem megfelelő tematizálása mint a választási vereségi indok, a cigányozó volt főrendőr Pásztor Albert miskolci jelölése, az azt védő megszólalások, Gyurcsány Ferenc meglepő pálfordulása mind jól illenek a sorba.

Persze nehéz lesz - legalábbis a hagyományos baloldali értékek, szolidaritás, a szociális érzékenység és az emberek közti egyenlőség képviseletének lerombolása nélkül - versenyképesnek lenni azon a pályán, amelyen a Jobbik van otthon.

De az is lehet, hogy egyszerűen csak jó érzés végre lemosni a liberális reflektorfényben rájuk tapadt politikai korrektség hamis mázát és végre tabuk nélkül belemondani a világba azt, amit valójában gondolnak. Hiszen mindenki, még a maga a miniszterelnök is azt gondolja, hogy a politikai korrektség megfoszt bennünket az őszinte, innovatív gondolkodás lehetőségétől, akkor meg minek tettetni?!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De miért nincs horvátozás, svábozás, palócozás...?
Még szerbezés sincs, pedig a vajdaságban a szerbek nem nagyon szeretik az ott élő magyarokat.
Románozás van, de ott is inkább a politikusok keverik a szart, és nem irányul a magyarországi románok ellen.

A "kulturális különbségek" problémáinak felvetése teljesen legitim a mai Magyarországon.
Ha beszélni sem lehet róla, akkor a PC-beszéd valóban megfullaszt minket, és semmi nem változik.

Hát nekem csak egy kérdesem lenne a Roma Sajtkészítőkhöz: szerintük milyen programmal lehetne átformálni a cigányság gondolkodását, hogy ne a bűnözés legyen az elsődleges elképzelésük - maximális tisztelet a kivételeknek - a megélhetésre?

Aki lerasszistázna: cigány építési vállalkozótól vettem házamat, cigány volt a kivitelezők vezetője is. A felmerült trógerségek az építési vállalkozók sajátjai, nem a cigányokéi:)

Sőt! Csak ne tegyék kötelezővé. :D
Legalábbis azt, hogy kivel.

Ez már annyira zseniális, hogy egyetemen kellene oktatni:ha a cigányság valami országos felháborodást okozó bűntényt követ el, halálosan megsértődnek a cigányok a "CIGÁNYOZÁS" miatt.

Hát a tények pedig makacs dolgok.

A "cigányozó volt főrendőr" csupán tényeket mondott. Kijelentette, hogy egy bizonyos bűncselekmények elkövetői mind cigányok.
Lehet, hogy nektek ez nem tetszett/tetszik, de ez ettől még tény marad.
Szóval vissza lehetne térni a földre, az emberek közé...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában