Médiatér

2014. október 16. 18:55

Molnár Norbert
Új Szó
Amíg hagynak bennünket dolgozni, a szerkesztőség marad. Bátran nevezhetnek bennünket gyávának, de mi tudjuk, hogy nem vagyunk azok.

„Nem, nem jó érzés, hogy egy nem jó hírű befektetési csoport is tulajdonosa lett kiadónknak. Ettől azonban a kiadó még működik, és megvan az esély, hogy semmi sem fog változni, vagyis továbbra sem szólnak bele a munkánkba. Ha ez változna, a szerkesztőség nagy része bizonyára felállna, és menne. De amiatt, mert a cég felügyelőtanácsába esetleg két embert beültet a Penta, nem gondolom, hogy az újságíróknak távozniuk kell. Mára a szlovák médiapiac tele lett olyan szereplővel, akiket nem feltétlenül azért ismertünk meg, mert a Máltai Szeretetszolgálatnak dolgoztak. (...)

S bármennyire patetikusan hangzik is, nekünk szem előtt kell tartanunk, hogy az Új Szó az egyetlen szlovákiai magyar napilap. Ha mi itthagynánk a szerkesztőséget, ismerve a médiapiaci trendeket, a lap megszűnne. Az egyetlen szlovákiai magyar napilap. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, de van. És új napilap nem születne, az is biztos. Vagy ha igen, rögtön meg is szűnne, mert nem tudna megélni a piacon. Kinek lenne ez jó? Néhány simlisnek, aki megpróbál ebben a zavaros helyzetben aranyhalat fogni. De hogy nem a szlovákiai magyaroknak, az biztos. Éppen ezért nem szeretnénk elhamarkodott lépéseket tenni, és olyan döntéseket hozni, amelyeket lehet, már holnap megbánnánk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában