A Tilos Rádió nyugodtan sugározhat

2014. október 19. 11:52
A rádió hallgatói a frekvenciahasznosítási pályázat időszakában továbbra is folyamatosan elérhetik a Tilos Rádió adásait.

A valóság az, hogy a Tilos Rádió az általa kérelmezett ideiglenes frekvenciahasználatra vonatkozó szerződés birtokában – amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsával megkötöttek – a rádió zökkenőmentesen folytathatja tevékenységét az eddig is használt, Budapest 90,3 MHz frekvencián.

Ez biztosítja, hogy a rádió hallgatói a frekvenciahasznosítási pályázat időszakában továbbra is folyamatosan elérhetik a Tilos Rádió adásait. A most eredménytelenül lezárt pályázattal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a pályázó valóban alakilag több ponton hiányos vagy hibás pályázati anyagot adott le a hatóságnak, így – egy korábbi bírósági döntés értelmében – a Médiatanácsnak nem volt módja érvényes pályázatként elbírálni a pályázó dokumentációját.

A hatóság minden pályázó esetében egyaránt az adott pályázati felhívásban, illetve a médiatörvényben szereplő előírások mentén bírálja el a beadandó dokumentációra vonatkozó alaki és tartalmi követelményeket az egyenlő bánásmód és a jogállamiság elvét követve. Amennyiben a Budapest 90,3 MHz frekvencia hasznosítására kiírt pályázat eredménytelen lesz, a pályázat az esetleges bíróság jogorvoslat zárultával vagy a jogorvoslati határidő elteltével újra kiírható lesz, amelyen természetesen a Tilos Rádió is indulhat.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A rádió hallgatói a frekvenciahasznosítási pályázat időszakában továbbra is folyamatosan elérhetik a Tilos Rádió adásait."

Mind a hatszázan..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés