A magyar médiaszabályozásról tartottak meghallgatást az EP-ben

2014. október 20. 21:26
A meghallgatáson az EBESZ médiaszabadság-képviselője arról beszélt: noha az elmúlt években nem túl gyakran alkalmazták a médiatörvény lehetőségeit, ezek puszta léte is öncenzúrára készteti a magyar újságírókat.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadság-képviselője szerint bár a magyar kormányzat végrehajtott kisebb változtatásokat a médiaszabályozáson, a módosítás nem tekinthető kielégítőnek. Dunja Mijatovic erről videoüzenetében beszélt, amelyet az Európai Parlament (EP) székházában hétfő este tartott közmeghallgatás résztvevőihez intézett.

Molnár Csaba és Niedermüller Péter, a DK két EP-képviselője a magyar médiaszabadság témájában szervezte a rendezvényt, több EP-képviselő és magyarországi médiaszereplők részvételével.

Mijatovic a videoüzenetben azt hangsúlyozta, hogy bár az elmúlt két évben „nem túl gyakran” éltek a médiatörvény által adott lehetőségek gyakorlati alkalmazásával, e lehetőségek puszta megléte is „dermesztő” hatással jár, és öncenzúrára készteti a magyar újságírókat.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szokásos "nesze semmi , fogd meg jól": ugyan sajtószabdság van ,de mégse ...

Sajtószabadság esetén az alábbiakat olvashatnád:
" Orbán diktátor. O. cigány. O. zsidó A rasszisták bántják szegény cigányokat és a zsidókat. A fideszesek birkák. A magyarok antiszemiták. A magyarok megérdemelték Trianont. A magyarok moslékzabálók. Már csak a magyarok a bűnösök a holokausztért."

Na, sajtószabadság esetén ilyeneket olvasgathatnál.

:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés