Félmillióba kerülhet Bayernek, hogy beszólt Lunaceknek

2014. november 6. 9:15
Bayer Zsolt az Echo TV-ben még 2012-ben többek között „ótvar, hazug idiótának” nevezte Ulrike Lunacek osztrák zöldpárti EP-képviselőt. Bár utóbb bocsánatot kért, a politikus beperelte az újságírót. Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint Bayernek ötszázezer forint nem vagyoni kártérítést kell fizetnie Lunacek személyiségi jogainak megsértése miatt.

Bayer Zsolt 2012 februárjában, az Echo TV egyik műsorában „ótvar, hazug idiótának” nevezte Ulrike Lunacek osztrák zöldpárti EP-képviselőt, hozzátéve, hogy amit a politikus mond, az egy rohadt szemét hazugság egy rohadt szemét szájából”. A következő héten Bayer a műsorban megkövette Ulrike Lunaceket, mondván: csúnya és illetlen szavakkal illette a politikust. Ugyanakkor azt is kérte, hogy a politikus is vonja vissza nyilatkozatát, azt az „aljas hazugságot”, miszerint a Békemenet résztvevői antiszemiták volnának. Bayer Zsolt azt mondta, emiatt fogalmazta meg az éles hangvételű, személyeskedő bírálatot.

Lunacek elsőként az Echo TV-nél tett panaszt, majd a médiahatósághoz fordult, amely joghatóság hiányában elutasította az ügyet. A médiatanács döntését a bíróság is megerősítette. Ulrike Lunacek ezután polgári pert indított Bayer Zsolt ellen.

Az Európai Zöldek közleménye szerint a bíróság első fokon 500 ezer forint megfizetésére kötelezte az újságírót. Mint írták, Lunacek üdvözölte, hogy a magyar igazságszolgáltatás lépéseket tett Bayer becsületsértő megnyilvánulásai ellen. A politikus az elsőfokú ítéletet szimbolikus győzelemként értékelte mindazok számára is, akiket Bayer korábban inzultált.

A közleményben a Zöldek megismétlik aggályaikat az alapjogok magyarországi leépítése és a szélsőjobboldali populizmus térnyerése miatt.

 

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig azt sem tudtam, hogy létezik Ulrike Lunacek. Pláne, hogy ótvar, hazug idióta lenne.

Es melyik jelzot talalta megalapozatlannak a birosag? Az otvart, a hazugot, vagy az idiotat?

Aki Conchita Wurstot brüsszeli EU-s szereplésre viszi, az lejáratja magát B.Zs. beszólása nélkül is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés