Pesti Srácok: Bizonytalan a Magyar Hírlap jövője

2014. november 14. 14:23
A Pesti Srácok portál szerint Széles Gábor elbocsátotta Stefka István tiszteletbeli főszerkesztőt, és bizonytalan magának a Magyar Hírlapnak a sorsa is.

Széles Gábor tulajdonos leváltotta a Magyar Hírlap tiszteletbeli főszerkesztői posztjáról, és lényegében menesztette Stefka Istvánt – értesült szerkesztőségi forrásból a PestiSrácok.hu. Stefka 2008-tól 2014 őszéig a Magyar Hírlap főszerkesztője volt. Stefka István a Pesti Srácok megkeresésére nem cáfolta a hírt, ugyanakkor nem kívánt bővebb információval szolgálni.

A Magyar Hírlapot tulajdonló Széles Gábor a Magyar Nemzettől szeptemberben elbocsátott újságíróknak csak egy részét és korlátozásokkal vette föl. A Magyar Hírlap eladott példányszáma a 2010-es 25 ezres csúcsidőszakához képest a Pesti Srácok szerint mára 5-7000-re csökkent. A lapnak egyre csökken a költségvetése és az újságírói létszáma.

Frissítés:

Széles Gábor az alábbi közleménnyel reagált a PestiSrácok.hu cikkére: „A Magyar Hírlap polgári közéleti napilap, amely a keresztény-konzervatív értékrendet követi és mindig kiáll a nemzeti érdekek mellett. Minderre a szerkesztőség mindenkori és teljes állománya jelenti a garanciát. A kiszámítható irányvonalat tehát azok a felkészült, fenti értékek mellett elkötelezett munkatársak jelentik a lapnál, akik évek óta itt dolgoznak - egy csapatként. A Magyar Nemzettől négy neves publicista érkezett, érkezik a Magyar Hírlaphoz, és a lapnál adható legmagasabb flekkdíjért írnak. A Magyar Hírlap tiszteletbeli főszerkesztőjének a neve pedig az újság impresszumában olvasható.”

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az létezhet, hogy egy médiatermék nem termel extraprofitot?

Gyakorlatilag ez minden nyomtatott napilapot veszélyeztet, pár év múlva talán csak két országos marad. Modern elektronikus terjesztési technikákra és ezekre optimalizált tartalmakra kellene fokozatosan átállni. (Az előfizetőknek elektronikus formában kell kiküldeni e-bookra, PC-re, de akár még mobiltelefonra is..)

Túl "széles" a jobboldal sajtó portfóliója?

Kezd beállni a "mór megtette kötelességét" szindróma.

Válaszok:
trendo | 2014. november 15. 7:33

Csak nem tudni, hogy a Magyar Nemzet vagy a Hírlap esik áldozatul :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában