Welsz Tamásnak adta el szlovák cégét a HVG új főszerkesztője

2014. november 18. 14:36

Írta: Mandiner .
Sztaniszláv Andrásnak, a HVG új főszerkesztőjének 2007-től 2009-ig volt üzletrésze a szlovák StarLimo Slovensko s.r.o. nevű cégben, amit Welsz Tamás vett meg tőle és üzlettársaitól – tudta meg a Mandiner. A céget később Charity March Slovensko s.r.o.-ra nevezték át, egy hasonló nevű vállalkozással vette volna meg Welsz tavaly a Sólyom Airways-t.

A Mandiner értesülései szerint Sztaniszláv András, a HVG hétfőn kinevezett új főszerkesztője 2007-ben harmadmagával céget alapított Szlovákiában, amit aztán 2009-ben értékesítettek. Sztaniszláv Künnle Péterrel és Németh Dáviddal 2007 júliusában a szlovákiai Komáromfüssön (a település szlovák neve Trávnik) alapította meg a StarLimo Slovensko s.r.o. nevű vállalkozást. A szlovák cégnyilvántartás adatai szerint Künnlének 80 ezer, Sztaniszlávnak és Némethnek 60-60 ezer szlovák korona értékű üzletrésze volt.

A StarLimo Slovensko s.r.o.-t 2009 májusában adták el Welsz Tamásnak, aki 2010 márciusában továbbadta azt élettársának, az akkor még volt férje nevét viselő Bartók (később Horthy) Andreának, aki máig egyedüli tulajdonosa annak. A vállalkozás 2009-ben új, észak-komáromi címre költözött, majd 2010-ben átnevezték StarLimo Slovenskóról Charity March Slovenskóra. Ez a név nem ismeretlen Magyarországon, mivel Welszék tavaly novemberben egy hasonló nevű magyar céggel akarták megvenni a Sólyom Airways-t.

A Charity March honlapján a mai napig olvasható Welsz misszióvezetői köszöntője, aki 2014 tavaszán vesztette életét egy rendőrautóban. Welsz neve a Simon-ügyben is felbukkant, mint aki bissau-guineai útlevéllel láthatta el Simon Gábort. Korábban a Népszabadság arról is írt, hogy Welsz hangmérnökként dolgozott Balatonőszödön Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének elhangzásakor.

Sztaniszláv András eddig a Bristol’s BIG Green Week fesztivál megvalósításán dolgozott. Azt megelőzően közel tíz éven át a PersonaR Kommunikációs Tanácsadó Kft. vezető partnere volt, és dolgozott egyebek között a Miniszterelnöki Hivatalban a Kormányzati Stratégiai Elemző Központ sajtótitkáraként, a Hamu és Gyémánt Kiadónál lapigazgatóként és kisebb magazinok szerkesztőjeként.

Korábbi vállalkozása tevékenységével és értékesítésével kapcsolatban emailben kerestük Sztaniszlávot, amint válaszol, frissítjük cikkünket.

*

(Cikkünk illusztrációja a GoogleMaps felvétele Komáromfüss 18-as számú házáról, a StarLimo Slovensko s.r.o. korábbi székhelyéről.)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LOL

Akkor a HVG-nek már a túlvilággal is van kapcsolata?
Vajon erről mikor készítenek hiteles videofelvételt?

A KGB már megint spájzba van?

Olvasom, hogy az amerikaiak meg az INA után vágyakoznak.

Lehet, hogy az Usanka Cirmos délre vándorol újabb megbízatással?

HVG lassan megy a kukába

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés