Indexes az év informatikai újságírója

2014. november 21. 17:43
Az Index munkatársa, Tóth Balázs kapta az év informatikai újságírójának járó Kovács Attila-díjat. A díjat az információs társadalom népszerűsítéséért végzett tevékenységért adományozzák.

Idén is átadta a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) valamint az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) „Az év informatikai újságírója” díjat. A díjat az az újságíró kaphatja, aki munkájával igyekszik átfogó képet adni az informatika életminőséget javító képességeiről, valamint felhívja a figyelmet az új lehetőségekkel együtt járó veszélyekre, és munkája a inspiráló lehet az infokommunikációs technológia által nyújtott lehetőségek kihasználására. A Kovács Attiláról elnevezett díjat 2014-ben az Indexes Tóth Balázs kapta.

Tóth 11 éve az Index Tech rovatának szerzője és szerkesztője, előtte két évig a Stop.hu informatikai újságírója volt. A díj indoklása szerint Tóth „egyéni látásmódja, kritikus, néha cinikus megközelítése a más lapokban unalmasnak tűnő témákat is életre kelti. Kevés olyan személyiség van a hazai szaksajtóban, aki végigjárja az országot azért, hogy mindenhol lemérhesse, hogy milyen gyors a mobilinternet. Kevesen veszik a fáradságot, hogy saját magukon is kísérletezve próbáljanak ki mindent, amiről írnak, és kevesen igyekeznek a kényelmes sajtóutak helyett önállóan felfedezni a szakkonferenciákat a valóban érdekes sztorik után vadászva. Tóth Balázsra ez mind jellemző.”

A díjról egy héttagú bizottság döntött, akik külön értékelték, hogy az Index rovatvezetője igyekszik az olvasót a valósággal szembesíteni és a marketing mögé nézni. A díjat – amelyet 2005 óta osztanak ki – 2014. november 20-án, a 8. Digitális Esélyegyenlőség Konferencián adták át. A Kovács Attila-díjjal tavaly a Magyar Nemzet újságíróját, Molnár Csabát jutalmazták.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában