A bíróság szerint lehet hírhamisítónak hívni Papp Dánielt

2014. november 27. 9:19
Bíróság mondta ki: Papp Dánielt, az MTVA jelenlegi tartalomszolgáltatási igazgatóját lehet hírhamisítónak nevezni. Papp azért perelte be az Indexet, mert így hivatkoztak rá egy cikkben. A bíróság megtekintette a vonatkozó anyagokat: szerintük az alapján lehet hírhamisítónak nevezni Papp Dánielt.

„A teljes hírosztályt a hírhamisító Papp Dánielre bízza az MTVA” – ez volt a címe az Index hírének, melyben beszámoltak róla, hogy Papp Dánielre, a korábban a Lomnici-féle kiretusálási ügy és a Cohn-Bendittel kapcsolatos hírhamisítás miatt ismertté vált hírszerkesztőre bízza a tartalomszolgáltatási osztály vezetését az MTVA. Papp Dániel a jeltő miatt beperelte az Indexet. A felperes arra hivatkozott, hogy sem bíróságon, sem bármilyen egyéb hivatalos vizsgálaton nem állapították meg, hogy hírt hamisított volna.

A Fővárosi törvényszék első fokon mégis az Index javára döntött. A tárgyaláson megtekintették a fent linkelt híranyagokat. A bíró az ítélet indoklása során elmondta: a bemutatott felvételek annyira eltorzították a valóságot, hogy nem túlzó újságírói ítélet hírhamisítónak nevezni az MTVA osztályvezetőjét. A bíró azt is hozzátette: mivel a felperes közszereplő, ezért tűrnie kell az ilyen véleményeket. Az ítélet nem jogerős.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Köszönjük az észrevételt, mint látja közben éppen ezért lecseréltük a címet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában